Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Artık görev bizlerde

Artık görev bizlerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de yaptığı ve kalabalık bir vatandaş kitlesinin takip ettiği mitingin ardından “demokrasi nöbetlerine” virgül koydu. 15 Temmuz tarihinden itibaren  81 ilde ve ilçelerinde başlayan “demokrasi nöbetleri” kısa bir molaya girmiş oldu.

 

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz akşamından sonra halkımız meydanlara indi, darbe girişimini önledi ve Cumhur Başkanının emrine uyarak meydanları bugüne kadar doldurdu, boş bırakmadı. Bu meydanlardaki coşkulu kalabalık devletin en üst kademesi ile, hükümeti ile, muhalefeti ile, yerel yöneticileri ile  elele, kolkola ve dışarıyı kıskandıracak bir birliktelik sergiledi.

 

Meydanlarda çok güzel birliktelikler sergilenirken, vatanın bölünmez bütünlüğü ve birliği için herkes üzerine düşeni yaptı. Aslında ülkemizin ve Ümmeti Muhammed'in ihtiyacı olan birlik beraberlik ve kardeşlik her daim bu canlılıkla devam etmeli.

 

Artık Cumhurbaşkanının işareti ile son bulan demokrasi nöbetleri unutulmamalıdır. Artık meydanların dışında evde, işte ve özellikle de gönüllerde devam etmelidir. Yaşanan acı gerçeklerden sonra bu demokrasi ruhunu her zaman canlı ve diri tutmalıyız.

 

Devlette üzerine düşen görevi yapmalı,  bundan sonraki sivil toplum yapılanmalarında bir daha böylesi bir oluşumun toplumu tehdit eder hale gelmemesi için önlemlerini almalı. Aileler olarak bizde , daha küçük yaşlarda iken çocuklarımıza , Rabbini tanıtacak, peygamberini öğretecek, eğitim ve öğretimi başka bir ifadeyle milli bir eğitimi çocuklarımıza vermeliyiz.

 

Hepimizin bildiği gibi öncelikle eğitimin ilk sorumlusu ailedir. Ailenin ikinci sorumluluğu ise nesli korumaktır. Bir diğer görevleri ise sağlıklı rehberliktir.  Artık çocukların eğitimi annelerini eğiterek başladığı, eğitimli annenin de, daha anne karnındayken çocuğunu yetiştirmeye başlaması gerekir diye düşünüyorum.

 

Çocuklarımıza bizler sahip olmayacak ve onları manevi olarak yetiştirmeyecek olursak görüldüğü gibi bazı hain ve karanlık odaklar çocuklarımıza musallat olmaktadır. Onları çeşitli şekilde kandırarak kendilerine bağlamakta, zaman içerisinde vatanlarına ihanet edecek derecede beyinlerini yıkamaktalar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR