Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

18. yılında yepyeni Ak parti

18. yılında yepyeni Ak parti

18. yılında yepyeni Ak parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizde yapılan açılış programındaki konuşmasından da anlaşılacağı gibi Ak parti, 18. yılında yepyeni bir program ile 2023 hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

18 yıl içinde Konya’da ve Türkiye’de yapılan devasa yatırımlar ile ülkemizin adeta yeniden hayat bulduğu ve ilerlemeye devam ettiği bir gerçektir. Ak parti plan ve programları ile modern ülkeler seviyesine doğru yapılan atılımlar artık meyvesini vermeye başlamıştır.

Bir dünya ülkesi haline gelen Türkiye, Dünyadan değişik ülkelerden partilerle AK Parti arasındaki ilişkiyi, etkileşimi artırarak artık dünya politikası üzerinde söz sahibi olmaya başlamıştır.

Ak Parti’nin tutarlı ve ısrarcı politikası sonucunda Türkiye’nin bölgede ve dünyada bir aktör haline geldiği bir gerçektir. Bütün bunların yanı sıra  dış ilişkiler anlamında AK Parti’de büyük değişimler oldu. AK Parti önemli reformlar gerçekleşti.

Artık görülüyor ki AK Parti hep 18 yaşında kalacak. Türkiye kendi içinde bu reformları yapıp güçlendikçe dış dünyada da çok daha etkili bir güç haline gelecek. Türkiye dünyada ve bölgesinde çok önemli aktör haline gelecektir.

18 yılda yaşananları ve reformları gördükten sonra rahatca Ak Parti’nin bir dünya partisi olduğunu söyleyebiliriz. Ak Parti’nin uluslar arası ilişkilerden başka  özel sektörler arası ilişki, STK’lar arası ilişki, akademik dünyalar arası ilişki gibi benzer çeşitli kanallarla dünyayla etkileşim içine girdiğini görmekteyiz.

Ayrıca dünyadan değişik ülkelerden partilerle AK Parti arasındaki ilişkiyi, etkileşimi artırmanın ve partiler arası diyaloğun gelişmesi için yoğun çalışmalar yapılıyor.Ak Parti’de  bugüne kadar Almanya’yla belli ilişkiler geliştirildi.  Rusya’da Putin’in partisiyle bir protokol imzalandı. Çin komünist partisini ziyaret edildi

Dünyanın beşten büyük olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yoldan emin ve kendine güvenen adımla devam eden Türkiye, artık bir dünya ülkesi, Ak parti’de artık bir dünya partisi haline gelmiştir.

Avrupa’nın bir çok şehrinde ofisini açan Ak parti, ayrıca özellikle Ortadoğu bölgesinde yaşamakta olan insanların da umudu haline gelmiştir. Türkiye denilince akla Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan denilince Türkiye akıllarına gelmektedir.

Dünyadaki mazlum Müslümanların ve insanların kurtuluş umudu haline gelen Türkiye, Ak Parti iktidarı ile umut olma durumunu artırarak devam etmektedir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte dünyadaki itibarının arttığını söylemek yalan olmaz.

AK Parti'den önce ülkemiz dünyada yok sayılan bir konumda iken bu gün dünyaya yön veren bir ülke konumuna gelmiştir. Ülkemizin bu noktaya gelmesinin en büyük mimarı hiç kuşkusuz Dünya Lideri konumunda olan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR