Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

112 çalışanlarından diziye tepki

112 çalışanlarından diziye tepki

Ülkemizde dizi sektörü son yıllarda büyük gelişme göstermekte. Televizyon kanallarında yayınlanan bir çok dizi, daha sonra çeşitli ülkelere ihraç edilmekte ve oralarda da ilgi görmektedir.

 

Böylesine hızlı ve başarılı gelişme gösteren dizilerde de dikkat edilmesi gereken önemli konular olmaktadır. Ülkemiz, insanları ve meslekler konusunda senaryoların titiz hazırlanması ve onur kırıcı olmamalıdır.

 

Ulusal bir kanalda yayınlanan “kalp atışı” adlı bir dizide, sağlık görevlisini küçük görmek ve “paramedik, al sedyeyi kaybol” gibi meslek çalışanının onurunu kırıcı bir diyaloğ bulunması 112 çalışanlarının tepkisine neden oldu.

 

En ufak bir yerimiz ağrıdığı veya bir kaza durumunda can siperane sarıldığımız 112 çalışanlarına yönelik bu tatsız diyaloğ, sağlık çalışanlarını üzmüştür. Hastane öncesi sağlık hizmetleri konusunda çok önemli bir görev üstlenen paramedik çalışanları, bu tür bir diyaloğu asla hak etmemektedir.

 

Olay yeri ile hastane arasında geçen süre içerisinde ölüm ile yaşam çizgisi arasındaki ince mesafeyi hastanın lehine değiştirmek için büyük bir özveri ile çalışan 112 çalışanları, gece gündüz demeden yedi gün yirmi dört saat esasına göre çalışmaktadır.

 

Yaptıkları görev icabı insan yaşamında çok önemli bir görev üstlenen 112 çalışanlarına karşı hemde bir sağlık konulu dizide böylesine ilginç bir diyaloğa yer verilmesi sağlık çalışanlarını rahatsız etmiştir.

 

Sağlık Bakanlığının kamu spotları ile insanları 112 konusunda bilinçlendirmeye ve bir hayat kurtarmanın önemine vurgu yaparken, bu tür bir sahnenin bir dizide yer alması oldukca üzücüdür.

 

Toplumun sağlık çalışanları ve özellikle de 112 çalışanlarına karşı güven ve itibar kaybına sebep olacak, 112 çalışanlarını hedef gösteren bu tür sahnelerin tekrar edilmemesi için gerekli çalışma ve titizliğin yapılması elzemdir. Dizi yapımcıları ve senaryo yazarları böyle konularda daha titiz davranmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR