Merve Çetin

Merve Çetin

Daha iyi bir gelecek

Daha iyi bir gelecek

Plastik kirliliği, dünya genelinde ülkeler için büyük bir sorun haline geldi. Plastik, hızlı bir şekilde üretilir ama doğa da insandan daha uzun süre yaşayabilir. Çoğu devlet plastik üretimi daha masrafsız olduğu için bu alana destekte bulunur. Ama plastik kirliliği, doğada yaşayan her canlıya ciddi zararlar verir.

Plastik parçaları, denizler de hayvanların sağlığına, doğal ekosistemlere ve hatta insan sağlığına zararlıdır. Plastik kirliliğinin önüne geçilmesi için, doğal malzemelerin kullanılması ve insanların geri dönüşüme teşvik edilmesi çok önemlidir. Plastik kirliliğini giderebilmek ve bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak da bizim elimizdedir.

Geri dönüşüm bu noktada da önemlidir. Halkı plastik tüketimi ve alternatif ürünlerin tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerekmektedir. Devletlerin, plastik tüketimi konusunda yasal düzenlemeler yapmaları ve plastik üreten firmalara belirli kısıtlayıcı kanunlar uygulaması gerekir.

Gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmak, yalnızca o nesilleri dünyaya getiren anne ve babaya ait bir sorumluluk değildir. Aynı zamanda bu sorumluluk, plastik ürünleri, üreten, tüketen ve kamu otoritelerinin sorumluluğundandır. İyi gelecek sorumluluğu dünyada yaşayan her insanın sorumluluğundadır.

Eğer bireyler olarak plastik kullanımını azaltırsak, birlikte dünya genelinde plastik kirliğini azaltabiliriz ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR