Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

Sinsi Tuzaklar

Sinsi Tuzaklar

Son günlerde birileri ortaya çıkıp, telefon, internet aracılığıyla falan geleceği söyleyip ya da falcılık yapıp halkın kafasını karıştırıyorlar. Özellikle psikolojik sorunları olan gençler kurban seçiliyor. Gençlere telefon açılıp türlü tuzaklar kuruluyor. Öncelikle genç kızları kandırıp karanlık bir gelecek yaratmakla kalmayıp, telefonla verilen talimatlar üzerinden hareket ettirmeye zorluyorlar. Çoğu gençlerin yaşamları karartılıyor. Gençlere öcü böcü, cin şeytan korkusu verip onlardan yararlanmaya çalışılıyor. Bu toplumsal yüzkaraları tarafından işin içine dindarlık- cindarlık ikilemesi de katılıp, özel yaratılmış ruhani insan maskesi altında şarlatanlık yapılmaktadır. Ne yazık ki bunlara inanılıyor. Bu çağda, bunlara inanların çoğu da okumuş kimseler. Her toplumda benzer şeyler var, ama bizim toplum bu konuda çok cahil ve kandırılmaya çok uygun. Onun için cahilin, okumuşun ve herkesin bu konularda çok dikkatli olması gerek. Sorunu ne olursa olsun hiçbir kimse büyücü, şifacı, falcı kapısı aşındırmasın, bunlara yakın da olmasın. Herkes çevresini uyarsın. Hiç kimse, sıfatı ne olursa olsun bu şarlatanlara inanmasın. Bu uyarılar İslam’ın gereğidir.

Yeryüzünde yaşamakta olan bütün dinler; özellikle İslam, İsevi, Musevi dinleri falcılık, büyücülük gibi konulara kesin yasaklar koymuşlardır. Bu yasaklara karşın; bu konular yeryüzünün bütün her yerinde ilgi görmüştür halen de görmekte. 

Oysa falcılık, büyücülük ve benzerleri her şeyden önce; Allah’a ortak koşmaktır, Allah’ın sınırsız gücünü tanımamaktır. Bunların böyle olduğunu bilerek inanan ve bu işlerle uğraşanları yalnızca İslam değil, hiçbir din kabul etmez. Bu insanlar Allah’ın varlık ve gücüne inanan, ama uygulamada ters davranan kişilerdir ki; İslam dininde bunlara kâfir denilir. Bütün uyarılara karşın halen de böyle konular “Müslüman’ım!” diyen çoğunluk tarafından benimseniyor. Kişisel çıkar ve istekler için türbe ziyaretleri, kutsal mekân ziyaretleri, buralara adanan adaklar, mum yakmalar, tuz götürmeler gibi uygulamalar da Müslüman insanı kâfirliğe götürür.

Büyücü, falcı, manevi şifacı gibi bir sürü şarlatan Ortalıkta fazlasıyla dolaşıp halkın günlük yaşantısını etkilemeye çalışmaktalar. İnternet ortamında bu işlere yer veren yüzlerce site var. Bu sitelerde bu işlerin sözde sırlarına falan yer verilirken; falcı, büyücü reklamları ve okuyanların kafalarını karıştıracak birçok şarlatanlığın yanı sıra kitaplar da satılmakta. Bu site ve kitapların Okuyucusu bol, izleyicisi bol olunca kazancı da boldur. Bu konularla ilgili programlar yapan televizyon ve radyo kanalları da var. Üstelik bir iş de dikiş tutturamayan uyanıklar; bu bilgilerle falcı, büyücü, manevi şifacı olarak saf vatandaşları soyup soğana çeviriyorlar, günlük yaşantıları alt üst ediyorlar.

Ne yazık ki bu şarlatanlara inananlar yalnız saf ve cahil Müslümanlar değil, okumuş yazmış, belli yerlere gelmiş olanlar bile bunlara inanabiliyorlar. Sosyete falcıları ve büyücüleri en çok bu kesim insanlarından para kazanmaktalar.

Kendisini dindar gören kişiler, Şu gerçekleri asla unutmasınlar. Unutulurlarsa kâfir olmakla kalmazlar, dünyaları ve ahretleri zehir zemberek olur.

Allah hiç kimseyi özel olarak yaratmamış, hiç kimseye özel duyular, özel ruhanilikler vermemiştir. Geçmişi, geleceği, insanların asla bilemeyecekleri şeyleri, bütün her şeyi Allah’tan başka hiç kimse bilemez. Kim geçmişi- geleceği bildiğini, ruhani olduğunu falan söylerse dinden çıkar kâfir olur. Böyle bir kişiyi hiçbir din kabul etmez. İddia eden de inan da aynı kefededir. Bunlar; hem Allah hem gerçek inançlı kullar tarafından lanetlenirler. Hem Allah’a inanan, hem namaz kılıp oruç tutan, hem Kuran okuyan kişi olacaksınız; hem de Allah’ın kesin olarak lanetlediği böyle işlere inanacaksınız. Böyle bir Müslüman olamaz! Bunlara inanıp bel bağlıyorsanız ve Halen “inançlıyım, dindarım” falan diyorsanız boşunadır. İnançlı da olamazsınız, dindar da; ancak Kuran’da Allah’ın yasakladığı, lanetlediği kişi olursunuz.

Burada din adamlarımıza ya da resmi görevi olmayıp hoca olarak bilinen kişilere büyük görevler düşüyor. Her fırsatta bu olumsuzlukları dile getirip halkı uyarsınlar.

Yazarla iletişim GSM. 05053214840 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR