Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

ÖN SEÇİM İÇİN CHP ÜYELERİNE İKİ ÖNERİ

ÖN SEÇİM İÇİN CHP ÜYELERİNE İKİ ÖNERİ

Önümüzde çok önemli bir seçim var. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Konya’da da siyaset hareketlendi. Aday adayları, seçim kulisleri, parti çalışmaları son derece hızlı gidiyor.

40 yıldır yazı yazan ve günlük siyasetin girdisini çıktısını izleyen tarafsız birisi olarak her gün halkla iç içeyim. Çünkü bu halkın içinden birsi de benim. 

Bu önemli seçim öncesinde vatandaşlardan ve siyasi parti üyelerinden aldığım duyumlara dayanarak siyasi partiler için bazı önerilerde bulunmak ve yorumlar yapmak istiyorum. 

İlk öneri ve yorumum ana muhalefet partisi içindir. CHP 29 Mart günü Konya’da ön seçim yapacağından CHP’ye bir öncelik tanıyorum. Öteki partiler için de öneri ve yorumlarım olacaktır.
 CHP Konya’da ön seçim yapıyor. CHP’nin bu uygulaması öteki partilere de örnek olmalı. Halktan kopuk, tepeden indirme siyasetçiden parmak indir- parmak kaldır sporundan başka iş beklenmez. Onun için halkın içinden çıkıp halkın yaşadıklarını yaşayan ve sorunları bilerek çözüm arayan siyasetçilerin meclise girmeleri gerekir. Vatandaşlar kalıplaşmış, kaşarlanmış ve her seçimde liste başına getirilen siyasetçi istemiyorlar. Meclisin gençleşmesi gerektiğini düşünen vatandaşların sayısı az buz değil.  Ben de aynı düşüncedeyim ve CHP’nin Konya’da yapacağı ön seçimde yeni yüzler liste başı yapılmalıdır. CHP seçmen tabanı bunu istiyor. Çoğu CHP üyesi ve seçimde CHP’ye oy verecek seçmenlerin düşünceleri de böyledir.

CHP üyelerinin ön seçimde yeni ve dinamik siyasetçileri liste başı yapmaları gerekir. Bilenler bilir ben hatır için yazı yazmam. Önümüzdeki seçimde CHP Konya’da ön seçim oylamasına katılan CHP üyelerinin liste başına Emine Balık ve Turgay Bilge’yi getirmelerini önermekteyim. Açık ve net olarak söylüyorum ki bu iki isim liste başına getirilmezse CHP Konya’da umduğunu bulamaz. Konya’dan seçileceği düşünülen iki milletvekilini de AKP’ye kaptırır. Benden önermesi. CHP üyeleri ön seçim için oy kullanırlarken ince hesap yapıp çok düşünmelidirler. CHP Konya’da istediği oyu alamazsa bunun sorumluluğu ön seçimde oy kullanan üyelerindir. CHP üyeleri şu anda büyük bir sorumluluk ve risk taşımaktadırlar. Başarısızlık halinde suçlanacak olan CHP üyeleridir. Üstelik seçim sonrasındaki “keşkeler, vah- tühler” hiçbir yarar sağlamaz. 

Turgay Bilge saygısıyla, tatlı diliyle, efendiliğiyle ve dürüst kişiliğiyle tanınan baro ve çeşitli kuruluşların yönetiminde bulunmuş genç bir avukattır. Liste başı aday olursa Konya’da yalnız CHP’lilerin değil öteki parti tabanlarının oylarını alabilecek kadar sevilmektedir. Turgay Bilge, Konya eski milletvekili merhum Turan Bilge’nin oğludur. Turan Bilge de, Konya’nın en verimli, en çalışkan, en bilge öğretmenlerinden, bütün hayırlı işlere ön ayak olan merhum Arif Bilge’nin oğludur.  Turgay Bilge, Konya basınında adını duyurmayı başarabilmiş, adından en çok söz edilen aday adayı sıfatını kazanmış; binlerce vatandaşa türlü iletişim yollarıyla ulaşabilmiş, binlerce vatandaşla yüz yüze görüşerek dertlerini dinlemiş bizden birisidir.

CHP Konya Aday adayı olan Emine Balık, iki yüksek okul bitirerek iki önemli diploma hak etmiş bir Konya kadınıdır. Hem sanat tarihi, hem hukuk mezunu olan Emine Balık, bir ara öğretmenlik, sonra Milli Eğitim avukatlığı yapmış, şimdi serbest çalışan başarılı bir avukattır. Uzun yıllar yurt dışında yaşamış, hem doğu hem batı kültüründen beslenmiş olan Emine Balık, mutlaka meclise girmelidir. Çünkü Konya’nın ve Türkiye’nin sorunlarını biliyor ve çözüm yolları arıyor. Neyi ne zaman, nasıl yapacağının bilincinde olan Emine Balık, meclisteki kadın milletvekili sayısının artırılması için iyi bir seçenek. Çünkü mecliste ne kadar kadın ve 60 yaş altındaki erkek milletvekili olursa meclis hem dinamikleşecek hem de kavgasız- dövüşsüz çalışabilecektir. CHP il örgütündekiler bu önerilerimi dikkate alırlarsa pişman olup, “vah- tüh” demeyeceklerine “keşke” demeyeceklerine inanıyorum. Katılan olur katılmayan olur ama benim düşüncelerim böyle. Bir sonraki yazımda öteki partileri ele alarak öneri ve yorumlarla birlikte önemli bilgiler vermeye çalışacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR