Mehmet Gündoğdu

Mehmet Gündoğdu

GEÇ GELEN ADALET

GEÇ GELEN ADALET

Taraf gazetesinin ortaya çıkardığı 2004 yılındaki MGK kararında başta Başbakan olmak üzere önde gelen AKP’lilerin imzalarının bulunması ve bunun geçtiğimiz günlerde açıklanması geniş tartışmalara yol açtı. Böylece Balyoz ve öteki davaların ne kadar düzmece davalar olduğu ve mahkemelerin adil bir yargılama yapıp yapmadıkları basında yer almaya başladı. Böylece 34 yıl hapis cezası alıp yaklaşık dört buçuk yıl hapiste yatan gazeteci ve milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesi de gündeme getirildi.  Bu MGK kararının ortaya çıkmasından sonra hükümet sıkıştı. Madem mahkeme tarafsız olarak Balbay’ı suçlu bulup 34 yıl mahkumiyet kararını verdi, Anayasa Mahkemesi şimdi uzun tutukluluk süresi var diyerek neden tahliye istiyor? Bu karar onaylansın onaylanmasın sorun değil ama madem mahkeme aşamasında ters giden bir şeyler vardı Anayasa Mahkemesi o zaman niye mahkemeyi uyarmadı? Şimdi Anayasa Mahkemesi, Balbay’ı yargılayan mahkeme heyetine adil yargı yapmadınız mı demek istiyor? Bunu bilmiyoruz ama hukuk ve adalet yargıda böylesine oynanacak bir konu değildir. Mahkemelerde yargılamalar yapılırken Anayasa Mahkemesi bu konuyu neden gündeme getirmeyip yapılanların yanlışlığını ortaya koymadı? Balyoz davasında birçok cezalar kesildi ama aradan aylar geçmesine karşın gerekçeli karar daha açıklanmadı.

Hukukçu değilim ama hukukun bu kadar oyuncak yapıldığını yalnızca 12 Mart, 12 Eylül dönemlerinde yapıldığını görmüş ve yaşamış biriyim. En baskılı ve korkunç dönemlerden biri olan milliyetçi cephe hükümetleri bile her şeyi yapmışlardı ama yargıyla bu kadar oynamamışlardı. Unutulmasın ki geç gelen adalet, adalet değildir!

Cemaat ile AKP’nin görünürde dershane, perde arkasında çıkar ve güç çatışması günlerdir gündeme oturmuşken Tayyip Bey cemaate bir gözdağı açıklaması yaptı: “Biz konuşursak yer yerinden oynar.”

Konuşun öyleyse, ne duruyorsunuz? Konuşup neyi açıklayacağınız merak konusu olmaya başladı. Cemaatle olan işbirliğinizi Tayyip Bey ve yetkilileri cemaate “Ne istediler de vermedik? Ne dediler de yapmadık?” diye açıklamalar yapmamışlar mıydı? Merak ediyoruz Tayyip Bey daha ne konuşacak, ne açıklayacak da yer yerinden oynayacak? Eğer konuşacaksa bu konuşma kendi yaptıklarının cemaatle el ele kol kola olmalarının bir kanıtı olamayacak mı? Kendi iktidarlarını Cemaat liderine borçlu olduklarını söyleyen Bülent Arınç değil miydi?

Tayyip Bey Taraf gazetesinde bu konuları kamuoyuna açıklayan gazeteciye dava açmış ve gazete manşetlerine günün haberi olmuş. Tayyip Bey bakınız neler söylüyor?

“Devletin ve ailenin mahremi vardır. Buna dokunduğunuz anda yargı gereğini yapmak durumundadır. Yapmıyorsa yargı suç işlemektedir. Bunun adı özgürlük değil vatana ihanettir. Bu süreçte elimizden geleni yapacağız… Bu kampanyayı yürütenler içeride ve dışarıda var. Biz konuşursak yer yerinden oynar.” Bu konuşmanın yorumunu size bırakıyorum.

Hiç durmayın konuşun Tayyip Bey. Merak içindeyiz. Konuştukça batıyorsunuz. Bence susun AKP’nin mahrem konuları daha fazla ortaya çıkmasın! Çünkü sizler konuştukça ortalık hep karışıyor.

Yazarla İletişim GSM. 05053214840

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Gündoğdu Arşivi
SON YAZILAR