Kibar Özcan

Kibar Özcan

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunuzu nasıl anlarsınız? Psikoterapi nedir?

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunuzu nasıl anlarsınız? Psikoterapi nedir?

Her insanın yaşam yolculuğu birbirinden farklıdır. Herbirimiz zaman zaman yaşamda bazı engellerle, sorun ve sıkıntılarla karşılaşabiliriz.

Yaşama dair olan tüm anlar gibi sorun yaşadığımız anlarda kıymetlidir. Çevremizden, ailemizden desteklerle birçok sorunu aşmaya ya da yalnızca bireysel olarak çözmeye de çalışabiliriz. Bu yöntemler kişinin sosyal bir varlık olduğunu, etkileşim içerisinde bulunmasının kendisine en iyi geldiği yöntemlerdendir. Bu yöntem ne kadar işlerlikli olsada bazen bazı soruların üstesinden gelinemeyebilir.

Hayatlarımızı güçleştiren yoran, çözümsüz olduğunu düşündüğümüz sorunlarla da pek tabii karşılaşmak mümkün ya da kısır döngüde yaşanan olaylarla aşmakta zorluk çektiğimiz konularda olabilir. Yaşanılan olayın zorluğu, karmaşıklığı, yoğunluğu gibi etkenler sorun çözme mekanizmamızı ya da doğru düşünebilme yetimizi kullanım dışı bırakabilmektedir. Yaşamımızda karşılaştığımız bu tür durumlarda profesyonel bir yardım almak, bireylerin yaşadıkları güçlükleri akıllıca ve etkin yollarla aşabilmelerini sağlamaktadır.

Sadece sorun yaşayan kişiler değil, kendi özünü yetkinliklerini, potansiyelini, objektif değerlendirmeyi ya da farkındalık oluşturmayı isteyen herkes psikolojik destek alabilir. Genellikle insanlar, sadece sorunları olduğunda destek almaya ihtiyaç olduğunu düşünmektedir… Unutulmamalıdır ki; yaşamda salt siyah ya da beyaz yoktur. Dengede olabilmek iki uçtan birini seçmek zorunda hissetmemektir. Psikoterapi kişinin kendisini tanımasını ve keşfetmesini sağlayan, psikolojik sorun ve hastalıklarla terapistin ve danışanı ile tedavi gerçekleştirilen bir süreçtir.

İhtiyaç duyduğunuz zaman, psikolojik destek almaktan çekinmemelisiniz…

SEVGİLERİMLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kibar Özcan Arşivi
SON YAZILAR