Levent Akdağ

Levent Akdağ

Konyaspor nereye koşuyor

Konyaspor nereye koşuyor

Ligin ilk yarısı geride kaldı ve Konyaspor bu sürede maalesef hiç de iyi sinyaller vermedi. Özellikle defansif anlamda çok iyi durumda iken son haftalarda kalesinde bol miktarda gol gören Konyaspor savunmada da sos vermeye başladı. Ligde oynadığı son 8 maçta kalesinde tam 14 gol gören Konyaspor ligin en az gol yiyen takımı iken bu unvanını da kaybetti.

Öyle ki bu süreçte son 10 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alarak da oldukça kötü bir istatistiğe imza atmış oldu. Burada önemli bir detay da kaleci Sehic’in son 4 maçta oynamayışıydı. Sakat deniyor ama farklı duyumlar geliyor aslında sakat olmadığı ve alacaklarına karşılık bonservisini istediği eğer bu doğru ise çok daha büyük bir sorun olduğu aşikardır.

Alınan kötü sonuçlarda takımdaki futbolcuların paralarını alamayışı etkili ise bu sorun çözülmez ise Konyaspor’u çok daha zor günlerin beklediğini söylemeliyim. Yönetim bu anlamda mevcut kadrodaki futbolcuların ödemelerini yapmakta zorlanıyorsa sıkıntı büyük demektir. Ligin ilk yarısı bitti ve ara transfer dönemi başladı.

Lakin Konyaspor elindeki futbolcuların paralarını ödeyemiyorsa ve bu yüzden takım içerisinde huzursuzluk varsa transfer çok gerekliyken bile riskler taşıyacaktır. Zira kadrodaki futbolcular önceliklidir paralarını almak noktasında ki yeni transferlere de maliyet gerekecektir. İşin bir de gitmesi olasılıklı futbolcular kısmı var başta Amir sonra Bytyqi ve Sehic takımdan ayrılırsa zaten olsalar dahi en az 4 takviye gereken Konyaspor’u çok zor durumlara düşürecektir.

Gelelim takımdaki eksik noktalara öncelikle kalecinin durumuna göre yerli bir kaleci, merkez orta saha, sol kanat, ve golcü aslında stoper de gerekli ama bu mali durumda alınması oldukça zor gibi görünüyor. Bir de takımda olup da faydasından çok zararı olanlar var herkesin de tahmin edeceği gibi Amilton ve Uche hem yabancı kontenjanını işgal edip para ödeniyor ama verim noktasında koca bir sıfır durumundalar.

Zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla bu yarar vermeyen futbolculardan kendisine kulüp bulması istenebilir, zira Konyaspor’un bu mali tabloda bir tek kuruşunun boşa gitmemesi gerekmektedir. Özetle ligin ikinci yarısında bu kadro yapısı ve muhtemel gidecek futbolcular ile Konyaspor’u çok zor günlerin beklediği kaçınılmazdır.

****

AYOS Konyaspor Basketboldan da bahsedecek olursak ilk yarı sonunda orada da durum pek farklı değil hep bahsedilen ligin en kötü yerli kadrosu maalesef Konyaspor’dadır. Sezon başı Play-Off un uzun sürmesinden sebep yerli oyuncu bulunamamıştır. Ancak yabancılarda kaliteli tercihler yapıldığı için sezon başında galibiyetler gelmişti, ancak rotasyon sıkıntısı yerlilerden gelmeyen katkı sebebiyle takım küme düşme hattına iyice yaklaştı.

Merakla bekliyoruz iki yerli uzun hamlesini tabi alınırsa. Roko huzursuz. Talipleri var gitmek istiyor haftalardır kafası burada değil oyuncular para alamıyor ise büyük sorun var demektir. Eğer uzun hamlesi gelmez ve Roko sorunu çözülmez ise ikinci yarı üzülerek en büyük düşme adaylarından biri Konyaspor olacaktır. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Levent Akdağ Arşivi
SON YAZILAR