Kibar Özcan

Kibar Özcan

Konfor alanı nedir?

Konfor alanı nedir?

Konfor alanı en konforlu konforsuzluğu temsil eder. Bizlerin yaşam için gerekli bir çok durumu ve eylemi gerçekleştirmemizi farkında olarak ya da olmayarak engeller.

Her birimizin güvenli hissettiği alandan çıkmak için öncelikle kararlı olması gerekir. Çünkü bu alan alışkanlık barındırır ve fırsat bulduğu her an tekrar bu alana girmenize neden olabilir.

Tüm değişikliklerin en kalıcı şekilde gerçekleşmesi için karar vermek ve sürekliliğini sağlamak elzemdir. Değişiklikten kaynaklanan dönüşüm bir anda gerçekleşemez ama kendisini tüm alanlarda farklı ve aşama aşama gösterir. Bazen değişim hemen beklenir ama bunun aşama aşama gerçekleşeceği unutulmamalıdır. Çabalamaktan asla vazgeçilmemelidir.

Öğrenme ve gelişme aşamasına geçmek isteniyorsa ertelememek ve istediğinizi zamanında yapmak gereklidir. Doğru anın gelmesi beklenmemeli ve hemen harekete geçilmelidir. Bu süreçte ise irade ve kararlılık en güçlü mekanizma haline dönüşmektedir.

Adım atmaktan korkulmamalıdır çünkü korku kaygı ile birlikte konfor alanından kişinin bir türlü çıkılamaz hale gelmesini sağlar. Bu alanın dışına çıkmak aslında büyümeyi ve gelişmeyi de sağlayacaktır.

Sürekli kaygı, endişe, gelişime kapalı kalarak zamanla rutinlerinizi bile yapamadığınızı fark edersiniz. Rutinlerinizin dışına çıkmak, rutinleri değiştirmek, kontrolü her zaman elde tutmamak, sürprizlere açık olmak, anı yaşamak, yeniliklere ve değişime açık olmak ile konforlu olduğumuz alanın dışına çıkılabilir.

Korkularınızı bir kenara bırakıp geleceğe ve yeniliğe odaklanmak faydalı olabilir. Kaybedeceğiniz alışkanlıklar size yeni kapıları açacaktır.

Konfor alanının dışına çıkabilmeyi başaran bireyler, kendi potansiyellerini farkederek farklı başarılara imza atmaktadır. Yeni deneyimler, hareketler, farklı düşünme becerileri bireyler kendilerine kazandırmaktadır.

Sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kibar Özcan Arşivi
SON YAZILAR