Kibar Özcan

Kibar Özcan

EMDR ile kaygı terapisi

EMDR ile kaygı terapisi

Genel olarak kaygı bozukluğu belirtileri; her birimiz yaşamda strese girebilir, kaygılanabilir ve kontrolümüz dışında gerçekleşen anksiyete krizleri yaşayabiliriz, bu oldukça normal bir durumdur. Fakat kaygı bozukluğu yaşayan bir kişi en az 6 aylık bir süre içerisinde ve haftanın çoğu gününde kontrolü dışında bir kaygı duygusu yaşıyordur ancak bu durumda kaygı bozukluğu denilebilir. Bu duruma ek olarak dikkatte azalma, halsizlik, uyku düzensizliği ve kaslarda gerginlik hissi ya da somatik tepkiler de eklenebilmektedir.

Kaygı bozukluğu rahatsızlığına sahip kişi, kaygılandığı konu ile ilgili tüm gün aklını meşgul edebilmektedir.

Kaygı bozukluğunun sebebi tam olarak bilinmese de genelde stresli bir yaşam örüntüsü, travmalar ya da nedensiz bir biçimde oluşabilir.

EMDR terapisi, kaygı bozukluğu problemi için en etkili psikoterapi yöntemlerindendir. Tedavi sürecinin sonunda, hastalar artık yoğun kaygı hissettiği durumlarda bedensel ve duygusal olarak olumsuz tepkiler vermediklerini, hatta daha rahat hissettiklerini belirtmektedirler.

Kaygı bozukluğunda bu metodun tercih edilmesinin bir başka sebebi ise EMDR tedavisinin diğer terapi yöntemlerine süresinin daha kısa olması ve daha hızlı etki göstermesidir. Bunun sayesinde tedaviden daha olumlu ve kesin, belirgin sonuçlar almak mümkün olmaktadır.

Kaygı sorunu yaşayan bireyler uzman desteğine başvurmalıdır.

SEVGİLERİMLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kibar Özcan Arşivi
SON YAZILAR