Prof. Dr. Kenan Peker

Prof. Dr. Kenan Peker

MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYACAKSINIZ

MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYACAKSINIZ

Referandum bitti ama hakkındaki tartışmalar aralıksız sürüyor. Daha da çok konuşulacak gibi. Vesayet odaklarına ve yedi düvele rağmen, istediğini yapan bir toplumun bireyi olmaktan mutlu ve gururluyum. 

İçerde oluşturulmak istenen kaoslara, çatışmalara, ikinci gezi çabalarına rağmen hantallaşmış parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişe evet dedik. Mücadelemiz bitmedi bitmeyecek. 
7 Haziran'da yapamadığınızı şimdi yapmaya, sokakları hareketlendirmeye çalışıyorsunuz. Ama nafile. 

Demokrasi derler ama demokrasi kazanınca sağa sola saldırırlar. Demokrasi; halkın özgür ve hür iradesi ile verdiği karardır. Saygı duyacaksınız.

16 Nisan referandumunda 8. kez mağlubiyet alan Kemal Kılıçdaroğlu koltuk kurtarma derdinde . Hep aynı taktik bıkmadı usanmadı. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Çok doğru. Bilindiği üzere 16 Nisan Yeni Anayasa ve Başkanlık Referandumu’nda sandık başı görevlilerinin kasten mühürlemediği oy pusulaları ve zarfları sanki çalıntı veya sahte oy varmış algısı doğurarak, seçimde hile var yalanını ortaya atıp CHP'lilerin öfkesini Yüksek Seçim Kurulu ve AK partide topladınız yine. Kaset kumpası ile 2010 yılında gelen; 3 genel seçim, 2 referandumun, 2 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi kaybetti. Ama her yenilgiden sonra parti tabanından yükselen istifa seslerini de bastırmayı becerdi. Kendine rakip olan herkesi saf dışı bırakmakta da üzerine yok. Hezimetten sonra yine aynı manevralara devam.

15 Temmuz'da darbeye alkış tuttuğunuz, darbeci cunta ile dirsek teması yaptığınız yetmemiş gibi şimdi de 16 Nisan'da halkın kararını protesto ediyorsunuz. Böyle bir demokrasi anlayışı yok. Ülkesini gerçek manada sevenler ile sever gibi yapanlar arasındaki en belirgin fark işte bu. 

Milli irade 16 Nisan'da %51,4 ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa'ya evet derken; halkın kararını hazmedemeyen ve başarısızlığını bu şekilde gölgelemeye çalışan CHP demokrasi anlayışından Ne kadar uzak bir parti olduğunu bir kez daha gösterdi.

67 yıldır seçim kazanamamanız tesadüf değil. 

Gönlümüzce evet zaferimizi kutlayamadık. Sürekli bir psikolojik savaş ile gölgelemeye çalışıyorsunuz. 
Siz kabul etsenizde etmesenizde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğumuz sevgi ve güveni bir kez daha yansıttık. Tüm dünyadaki ve ülkemizdeki hayır bileşenlerine rağmen. 

Tarihi referandumun iptali için belgesiz, delilsiz, içi boş dilekçe ve dosya ile YSK ve Danıştay'a giderek Türkiye gündemini boş işlerle meşgul ediyor ve ülkenin zamanını çalıyorsunuz. 

Sonucu bile bile itiraz başvurusu yaptınız. Kanun çok açık ama sizin yaptığınız kanunsuz ve hukuka aykırı. YSK son karar mercisi. YSK kararı temyiz edilemez. 

Sayın Bahçeli'nin dediği gibi; Sine-i Millet yaygarası koparmak, Zillet-i Mağlubiyetin ifadesidir. Sine-i Millet dediniz tutmadı, Sine-i Avrupa diyorsunuz tutmayacak. Bu gidişle diz çöküp Sine-i Hükümet diyeceksiniz. Milletin verdiği karar doğrultusunda gazi meclise sahip çıkma zamanı. Yüreğiniz yetiyorsa bunu yapın.

Kabul edeceksiniz ve saygı duyacaksınız. Beğenmediğiniz, seviyesi düşük dediğiniz kitleye 8. Kez yenildiniz. Siz reformist parti olan AKP seçmenlerini değil; kültür seviyesi yüksek dediğiniz kendi seçmeninizin neden yenildiğini düşünün yeter.

Kendi içinizde çelişiyorsunuz. siz oyların çalındığı uydurmasına sığınırken; genel başkan yardımcınızın 16 Nisan öncesi ekranlarda şöyle bir açıklama yaptığını hatırlatmak isterim. CHP Genel Başkan Yardımcısınız Özgür Özel, CHP’nin sahip olduğu sistemin bir tek oy çalınmasına bile izin vermeyecek derecede mükemmel ve organize olduğunu izah ederken, oylar çalınabilir iddiasının seçmeni sandıktan uzak tutmak için üretilmiş bir yalan olduğunu itiraf ediyor.

Sizi sağlıklı düşünmeye ve Türk halkından en kısa zamanda özür dilemeye davet ediyorum ve hatırlatıyorum: oy pusulalarının üzerinde filigran bulunuyor. Filigransız bir tek oy pusulası bile yok ve dolayısıyla zaten sahte/çalıntı bir 'Evet' veya 'Hayır' oyu olamaz.

İstesenizde istemesenizde evet başkanlık sistemine geçiyoruz. Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu partisinin başına geçecek.

AK Parti reformlarla, heyecan ve coşkuyla, değişerek daha da ilerleyecek. AK Parti, özeleştirisini yapacak, hatalarından ders çıkaracak, eksikliklerini tamamlayacak, kendisini yenileyecek ve yoluna daha güçlü devam edecek. Aramıza sızan şer odakları, çıkarlarına hizmet edenler, terör örgütleri ile bağlantısı olanlar, nefsine hizmet edenler, ayrıştıranlar ve küstüreler tek tek temizlenecek. Bundan da şüphemiz yok. İlk günkü dava şuuru ve heyecanla durmak yok, yola devam diyoruz. 
 
Millet hantallaşmış sistemden kurtulmak için, içerideki muhalefete ve dışarıdaki yedi düvelin verdiği desteğe rağmen yeni anayasaya evet dedi. 16 Nisan'da sandıktan çıkan sonucu tanımamakta ısrar eden marjinal grupların yaptıkları eylemler, tahrik ve provokasyon sadece yanına kar kalacak. Bizi doğru bildiğimiz yoldan alıkoyamayacaksınız Allah'ın izni ile. 

Rabbim devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize  zeval vermesin inşallah. Bizi ve vatan topraklarımızı bölmeye ve parçalamaya çalışan içerdeki ve dışarıdaki tüm şer odaklarına fırsat verme Allah'ım. Devletimizi ve milletimizi her daim güçlü kıl. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Kenan Peker Arşivi
SON YAZILAR