Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Süt dilimi

Süt dilimi

Merhabalar, bugün size yumuşacık keki ve lez­zetli kremasıyla çocuk­larınızın bayılacağı, ya­pılışı kolay lezzeti olay süt dilimleri tarifi vereceğim. Kremasına damla çikolata veya meyve ekleyerek bu şöleni daha da arttırabilirsiniz. Ben tarife geçeyim, siz de akşama hem kendinizi hem de ailenizi şımartın. Sağlıkla kalın.

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu Kreması İçin;

200 mİ sıvı krema 1 paket krem şanti 1,5 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı

Karıştırma kabımıza 3 adet yumur­ta ve 1 su bardağı şekeri alalım. Yumurta beyazlaşıp köpürünceye kadar mikser ile çırpalım. Ben çok fazla tatlı olsun istemedim, o yüzden şekeri 1 çay bardağı kullandım. Dilerseniz sizler de 1 su bardağı kullanabilir ya da benim gibi azaltabilirsiniz. Beyazlaşan yumurtamıza yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Fırın tepsimize pişirme kağıdını alalım. Kek hamu­rumuzu fırın tepsimize dökelim. Bir spatula ile hamuru tepsiye güzelce yayıp üstünü düzeltelim. Tepsimizi tezgaha vurarak hamurun içindeki havayı çıkartalım ve önceden ısı­tılmış 180 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakalım. Kekimiz pişer­ken bizde süt diliminin kremasını hazırlayabiliriz. Karıştırma kabına 200ml sıvı krema ve 1 paket krem şantiyi alarak koyulaşıncaya kadar mikserle çırpalım. Koyulaşan kremamıza 1,5 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 4-5 damla limon suyunu ekleyip mikserle çırpmaya devam ede­lim. Kremamız hazır üzerini streç film ile kapatalım ve 10-15 dakika buzdolabında dinlendirelim. Pişen kekimizi fırından alalım pişirme kâ­ğıdının yardımıyla tepsiden kolay­ca tezgâha çıkaralım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pişirme kâğıdından tutup keki ters çevirelim ve kenar­dan başlayarak kâğıdı üzerinden soyalım. Kekimizin kenarlarının düz olması için kenar kısımlarını diğer büyük 2 parçayı da dilimleyerek süt dilimlerimi hazırlayacağım. Siz dilediğiniz boyutlarda keserek daha fazla sayıda süt dilimleri yapabilirsiniz. Kestiğimiz büyük parçalardan birine hazırladığı­mız kremamızdan koyup üstünü düzeltelim. Unutmayın kremayı sürmeden önce kekin yeterince soğuduğundan emin olalım. Diğer kek dilimini de kremanın üstünü kapatacak şekilde yerleştirelim. Kenarlarda boşluklar varsa krema­mızla boşlukları doldurarak kapatıp düzeltelim. Biz ortasındaki krema­sını bol tuttuk isterseniz daha az kremalı süt dilimleri hazırlayabi­lirsiniz. Şimdi büyük süt dilimimizi küçük parçalara bölebiliriz. Bir bıçakla keki 4 eşit parçaya böle­lim. Süt dilimlerimiz hazır.

Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi