Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Patatesli peynirli bol yeşillikli tepsi çöreği

Havvanur’la Helal Sofram da yine beraberiz. Bu hafta size kahvaltıya veya aniden çaya gelen misafirlerinize veyahut da çocuklarınıza güzel ve kolay bir tarifim var. O zaman hemen tarife geçelim, inşallah beğenerek yapar ve tavsiye edersiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta

1.5 su bardağı süt (200 ml bardak ölçüm)

1 adet büyükçe patates

1 adet yeşilbiber

1 adet kırmızı kapya biber

1 tutam dereotu ve maydanoz

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

200 gr lor peyniri veya az yağlı bir peynir çeşidi

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 paket instant maya

Tuz

Aldığı kadar un (bende 5,5 su bardağı kadar un yeterli oldu)

İçerisine arzuya göre küp doğramış kuru soğan, sucuk, kuru domates, zeytin ve mısır ilavesi de yapabilirsiniz, o şekilde de çok lezzetli oluyor

Çok az sıvı yağ, hamuru tepsiye yayarken kullanmak için

Susam- çörekotu

Tarifi

Hamuru gece saat 01.30 gibi yoğurup üzerine yüksekçe bir uygun tepsi ile kapatın. Üzerini, kapatırken aynı boyda başka bir tepsi tercih edin sıfır bir tepsi ile kapatırsanız yapışır. Sabaha kadar mutfak tezgâhında bekletip dolaba koymayın. Oda ısısı 17-18 dereceyken sabaha kadar güzel bir şekilde mayalayın.  Sabah kalan işlemlerini yapıp 170-180 derecelik fırında fanlı ayarda pişirin. Hepinize afiyet olsun.  Haftaya görüşmek üzere. Hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar