Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Malaga pastası

Merhaba sevgili okurlar. Bu hafta size malaga pastası tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler

Kek için :

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker yarım su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2.5 yemek kaşığı kakao

1.5 su bardağı un

2 kaşık nişasta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kreması için :

700 ml süt

1,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 kaşık tereyağı

1 poşet krem şanti 12 adet muz

1 çay bardağı ıslatmak için süt

Çikolata sos için;

1 kutlu krema (200 ml)

150 gram bitter çikolata

Süslemek için ;  fıstık veya fındık olur

Yapılışı

Önce yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından un, kakao nişasta ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama karışımı döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yapmadan fırından çıkarmıyoruz. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ocağın altı kapatıyoruz bir kaşık tereyağ ekleyip karıştırıştırarak üzerini kapatıp biraz ılımaya bırakıyoruz.  Kek soğuduktan sonra bir çay bardağı soğuk süt ile ıslatıyoruz. Kremaya bir poşet krem şanti ekleyip mikserle 3-4 dakika yüksek devirde çırpıyoruz. Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayalım muzları olduğu gibi diziyoruz. Sosu için kremayı ısıtıyoruz. Kaynatmadan ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştıra karıştıra eritiyoruz. Bu sostan 3 kaşık kadar ayırıp en küçük buz dolabı poşetine koyarak, çikolata sosu muzların üzerinden gezdiriyoruz. Ayırdığımız çikolata sos ile şeritler yapıyoruz. Fıstık veya fındık ile süsleyebiliriz. Tavsiyem 1 gece dolapta dinlendirin vakit yoksa en az 3 saat dinlenmesi. Afiyet olsun. Ülkemizdeki bu acı olayların son bulması ümidiyle. Haftaya görüşmek üzere, sağlıkla kalın!

Önceki ve Sonraki Yazılar