Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Kadife Tatlısı

Kadife Tatlısı

Yeni bir tarifle yine beraberiz. Görünüşüyle gözünüzü, lezzetiyle damağınızı şenlendirmeye var mısınız?  O zaman hemen tarife geçelim.

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı ılık su

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

2 Türk kahvesi fincanı sıvı krema

3 yemek kaşığı kakao

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

10 yemek kaşığı un (dolu dolu koymayın)

Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kreması için;

2,5 su bardağı süt

1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı nişasta

Çeyrek su bardağı un

1 paket vanilya

Yarım poşet toz krem şanti

Hazırlanışı

Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz. Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Keki için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine döküp yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz, (çok çabuk pişiriyor kontrol edelim) Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekten daireler çıkarıyoruz. Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz. Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra, bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz. Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Ben pastaları üç katlı olarak hazırladım. Siz daha fazla pasta elde etmek isterseniz iki katlı olarak da yapabilirsiniz. Haftaya görüşmek üzere sağlıkla ve afiyetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR