Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

İz bırakabilmek adına

İz bırakabilmek adına

Yemek yapmak kadar yemek yemek de bir sanattır. Ve bu sanatı daha iyi yerlere götürebilmek için değişik lezzetlere açık olmak gerekir.

İlk seferde tattığınız bir yemeği belki beğenmezsiniz ama sonrasında yavaş yavaş çok güzel gelir. Ve vazgeçemezsiniz.

Mesela içli köfte her yörede yoktur. Ve Konya’da yeni yeni tanınan bir yemektir. Ben çoğu kez şahit oldum ki ilk yiyen pek beğenmiyor ama sonrasında “vazgeçilmezimiz oldu” diyor.

İsterseniz bugün size içli köftenin tüm püf noktalarıyla tarifini vereyim…

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER

1kilo çiğ köftelik ince bulgur

1 bardak irmik

1 bardak un

2 yumurta

2 kaşık biber salçası, biraz tuz ve karabiber

İÇ HARCI İÇİN

1kilo kıyma

1 kilo soğan

1 adet maydanoz

200 gr doğranmış ceviz

YAPILIŞI

Bulgur, irmik, tuz ve karabiber kaynatılmış suyla hafif ıslatılır. Dinlendirdikten sonra salça eklenerek yoğrulur. Yumurta ve un eklenir soğuk suyla kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Diğer tarafta önce kıyma sonra ince doğranmış soğan kavrulur. Maydanoz, kimyon, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Ceviz de ilave edilerek soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınarak incecik açılıp içi doldurulur. İsterseniz buzlukta tek tek dondurup saklayabilirsiniz.  İsterseniz kızartarak isterseniz haşlayarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar