Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Çilekli & çikolatalı muhallebi

Çilekli & çikolatalı muhallebi

Merhaba sevgili okurlar. Bu hafta sizlere bu sıcak yaz günlerinde dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yenecek, mevsiminde çilekler, ufalanmış bisküvi, sütlü çikolata ve Antep fıstığıyla coşmuş müthiş bir tatlı tarifi hazırladım.

MALZEMELER

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta sarısı

800 ml süt

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

60 gr beyaz çikolata

1 paket (200 gr) labne

Çilek

Bisküvi

Biraz sütlü çikolata, doğranmış

Antep fıstığı/ badem/ fındık

YAPILIŞI

Muhallebi için toz şeker, un ve nişastayı tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyin. Sütü de yavaşça ilave ederken sürekli karıştırın ve ocağa alın. İyice kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kıvam alınca muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin. En son beyaz çikolatayı ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Kenara alıp soğumasını bekleyin, kabuk bağlamasın diye de arada bir karıştırın. Havalanan muhallebiye labneyi ekleyip mikserle tamamen karışana kadar çırpın. Daha sonra çukur bi kaba bisküvi kırıntısı (ben cicibebe kullandım), doğranmış Antep fıstığı ve az biraz çikolatayı koyun. Üzerini komple doğranmış çilekle kaplayın. Muhallebinin yarısını dökün. Tekrardan bisküvi, Antep fıstığı, çikolata koyun. Üzerine çilek, onun da üzerine kalan muhallebiyi dökün. Buzdolabında tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Hepinize afiyet olsun. Haftaya görüşmek üzere sağlık ve esenlikle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi