Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Çerkez Tavuğu

Çerkez tavuğu genelde meze olarak sofralarda yer alır. Ancak bizde çok nadir tüketilir. Bence bir kez denedikten sonra daha çok girecek sofralarımıza.

Malzemeler

300 gram tavuk göğsü

1 litre su

3 dilim bayat ekmek içi

80 gram ceviz içi

3 diş sarımsak

Yeteri kadar tuz

30 gram tereyağı

10 gram kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin. Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın. Ceviz ve sarımsakları iyice dövün. Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin. Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin. Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar