Çerkez Tavuğu
Çerkez tavuğu genelde meze olarak sofralarda yer alır. Ancak bizde çok nadir tüketilir. Bence bir kez denedikten sonra daha çok girecek sofralarımıza.
Malzemeler
300 gram tavuk göğsü
1 litre su
3 dilim bayat ekmek içi
80 gram ceviz içi
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
30 gram tereyağı
10 gram kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin. Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın. Ceviz ve sarımsakları iyice dövün. Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin. Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin. Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.