Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Baton yaş pasta

Baton yaş pasta

Artık pastaneden pasta almıyoruz. Bu tarifle özel günlerinizde kendinize daha güzel bir pasta yapabiliyorsunuz. Mutlaka deneyin.

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker (Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml)

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

 1 su bardağı süt

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu (10 gr)

1 paket vanilya şekeri

Üzeri için:

100 ml sıvı krema

10 gr bitter/sütlü karışık çikolata

Süslemesi için:

Fındık kırıkları, çikolata parçacıkları

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığına gelmiş yumurta ve şeker uygun bir kaba alınır. El mixerinin en yüksek devrinde 3-4 dakika kadar çırpılır. Bu çok önemli yumurta ve şeker karışımın boza kıvamda olması gerekiyor. Ardından süt ve sıvı yap eklenir ve bir spatula yardımıyla karıştırılmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karıştırılır ve eleyerek karşıma eklenir. Mixer kullanmadan bir spatula yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır. 30 cm baton kek kalıbının içerisi yağlı kağıtla kaplanır. Ben tutması için kalıbı önce tereyağı ile yağladım sonradan kağıtla kapladım. Kek harcı kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece alt/üst ayarda, kapağı hiç açılmadan 40 dakika pişirilir. Ganaji için krema ısıtılır. Sonra çikolata üzerine dökülür ve karıştırarak çikolatanın tamamen erimesi sağlanır. Pişen kek fırından çıkartılır. Ben zamanı tuttum benim kekim tam 40 dakika pişti. Kontrol için kekin tam ortasına bir kürdan batırdım. Kekin ilk sıcağı çıktığında bir tel üzerine ters çevrilir. Üzerine hazırlamış olduğumuz ganaj ile kaplanır. Çikolata veya fındık kırıkları ile süslenir. Afiyet olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR