Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Arabaşı

Arabaşı

Artık kış bitmeden bir arabaşı yiyelim değil mi?

İnşallah yumuşacık pamuk gibi kar yine yağar. Pekmezle kar yeriz, üstünde arabaşı hamuru koyar soğuturuz. Kartopu oynamak da çabası.

Arabaşı yapmak sandığınız kadar zor değil.  Bu tarifle herkes kolayca arabaşı yapabilecek. Neyse daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum. Şimdiden afiyet olsun.

 MALZEMELER;

Hamuru için

10 su bardağı su

10 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

(Bu ölçü yuvarlak büyük boy fırın tepsisi için)

ÇORBASI İÇİN

1 bütün tavuk

 125 gr tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı un

YAPILIŞI

Tavuğumuzu bol suyla pişmeye bırakalım. Diğer tarafta 5 su bardağı suyu tencerede kaynatalım. Kalan 5 bardak suyumuzu da bir karıştırma kabına alıp unu ekleyelim ve iyice çırpalım. Kaynayan suya tuz atıp  hamurumuzu ekleyelim ve  hızlıca çırpalım. 5 dakika daha kaynatalım. Tepsiyi ıslatalım ve pişen hamuru dökelim soğuk yerde en az 3 saat bekletelim. Gelelim çorbaya. Önce 1 bardak unu yağsız tavada hafif esmerleşene kadar kavuralım, sulandırarak pişirdiğimiz tavuk suyuna ekleyelim. Tereyağı, biraz sıvı yağ ve salçayı ayrı bir yerde kavurup kaynayan çorbaya ekleyelim. Yarım saat kısık ateşte kaynarken tavuğumuzu didikleyerek çorbaya ekleyelim. Tuzunu ilave ederek pul biber ve limonunu isteğe bağlı koyabilirsiniz. 

Herkese afiyet olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi
SON YAZILAR