Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Zorba ve Zorbalık

Zorba ve Zorbalık

Son dönemlerde zorbaların ve dolayısıyla zorbalığın sayısı maalesef giderek artıyor. Bunlar vatandaşları tehdit ediyor, bazen tehditle kalmıyor şiddete başvuruyorlar. Bununla da yetinmeyip öldürüyorlar. İşin üzücü olan tarafı çoğu zaman bunların yaptıklarının yanlarına kar kalması. Organize bir şekilde hareket edip, ellerinde sopalarla –bazen silahlarla- pusuya yatıyorlar. İşsiz, cahil, düşünme yetisi olmayan, empati ve vicdan yoksunu varlıklardır bunlar. Daha sayılacak bir sürü şey…

Evvelden beri zorbaların saldırıları yüzünden kadınlar, çocuklar, bilim adamları, gazeteciler, politikacılar yıllarca tehdit edildi. Hatta faili meçhullere kurban gittiler. Bu tür vakaların sonu bir türlü gelmemekle birlikte canı yanan, zarar gören insanlarımızın sayısı katlanarak artıyor. Peki niye? Zorbaların yakalanarak, cezalandırılmaları konusunda pek ilerleme sağlanamadığından mı? Peki, bu ilerleme sağlanamıyorsa ‘hoşgörümüz’ yüzünden mi? Bu kesinlikle üzerinde düşünülmesi, kafa yorulması ve bir an evvel çözüm bulunması gereken bir konudur.

“Niye bunlar yakalanıp, en ağır cezalara çarptırılmıyorlar da 2 gün sonra salıveriliyorlar” diye düşünüyor insanlar. Bunlar 2 gün sonra yakalandıktan sonra salıveriliyorlarsa bu durum zorbaları daha pervasız yapmaz mı? Polisimize de mi yazık değil kardeşim? “Allah polisimize kolaylık, sabır versin” demeden geçemiyor değil mi insan…

Malumu olduğunuz üzere geçtiğimiz günlerde yine bu zorbalığa örnek teşkil edecek bir hadise cereyan etti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteciler Orhan Uğurlu ve Afşin Hatipoğlu’na saldırı gerçekleştirildi. Konuyla alakalı Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici partinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteciler Orhan Uğurlu ve Afşin Hatipoğlu’na yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Ekici, “Başta genel başkan yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ olmak üzere gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz. Türkiye’yi 1990’lı yılların faili meçhullerle anılan karanlık iklimine götürmek isteyenler bu saldırılar ile bize gözdağı vermeye çalışmaktadırlar. Bu saldırılar göstermiştir ki siyaset alanı kaba güçle, şiddetle daraltılmak istenmekte, siyasetçiler ve gazeteciler doğrudan saldırılar ile tehdit edilmektedir. Son zamanlarda siyasilere ve gazetecilere şiddet, saldırı, hakaret ve tehdit kültürünün normalleştiği ve bu davranışların övüldüğü bir sürece toplum olarak hızla evriliyoruz. Bu durum akl-ı selim her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını endişelendirmektedir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteciler Orhan Uğurlu ve Afşin Hatipoğlu’na yapılan saldırıyı vicdan sahibi bir insan olarak kınıyorum. Zorbalığın mazereti olmaz. Zorbalığı ancak ve ancak eğitim yok edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR