Fatih Şeker

Fatih Şeker

Konyaspor daha iyi olacak

Konyaspor daha iyi olacak

Atiker Konyaspor geçen sezonki lig başlangıcının aynısını bu sezonda yaptı. Milli araya 2 puanla girildi.

Aykut Kocaman sisteminde takımların haftalar ilerledikte daha çok oturduğunu biliyoruz. Geçen sezon Konyaspor’un ligin ilk yarısının ortalarında vitesi artırmıştı.

Beşiktaş maçında Konyaspor genel anlamda sınıfı geçti. Ali Çamdalı’nın maça ilk 11’de başlaması çok önemliydi. Kaptanın bu takımdaki rolü çok büyük.

İlk yarım saatte Konyaspor iyiydi. İlk yarının kalan dakikaları ise Beşiktaş’ın üstünlüğüyle geçti. Konyaspor özellikle ikinci yarıda çok pozisyona girdi. Necip’in atılmasıyla son 12-13 dakika rakibi hapseden ve gol için yüklenen bir takım vardı sahada. Beşiktaş karşısında alınan 1 puan küçümsenmemeli.

Maçtan sonra herkesin ortak görüşü Konyaspor’un 2 puan kaybettiğiydi.

Ancak Konyaspor’a baktığımızda geçen sezona oranla takım savunmasındaki eksikler göze çarpıyor. Yenilen goller basit. Milli arada bu soruna çözüm bulunmalı. Hücum anlamında ise bu sezon daha çok gol izleyeceğimizi söyleyebilirim. Riad Bajic çok formda. İlerleyen zamanda Rangelov ve Hora’da formunu bulacaktır.

Ön libero eksikliği de Jens Jonsson transferi ile giderildi. Umarım takıma kısa sürede adapte olur ve forma giymeye başlar. İlk 2 haftada ön libero konusunda yaşanan sıkıntıyı herkes gördü.

Konyaspor iyi yolda. Daha da iyi olacaktır. Bu takımın yine en kötü 45-50 puan bandında ligi bitirebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. En büyük avantaj Aykut Kocaman gibi deneyimli bir antrenörün olması ve takım içindeki huzur…

Hakem Cüneyt Çakır’a da değinmeden geçemeyeceğim. Bu kadar üst düzey maçlar yöneten bir hakemin bu kadar kötü olması akıl alır gibi değil…

Son dönemde formsuz olduğu bir gerçek. Konyaspor 2 hafta da hakem kararlarıyla galibiyeti kaçırdı. Çaykur Rizespor maçında Özgür Yankaya, Beşiktaş maçında da Cüneyt Çakır berbat bir maç yönetti.

Hakemlerimizin maşallahı var yine! Yeni sezona da böyle başladılarsa, sezon boyu daha çok hakem kararlarını konuşacağız yine.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Atiker Konyaspor taraftarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Her iç saha maçında kendilerine hayran bıraktırıyorlar. Beşiktaş maçında da yaptıkları koreografi, açtıkları pankartlar, yaptıkları şovlarla büyülediler bizi. Çoğu zaman maçı değil de taraftarı seyretmek daha ilgi çekici oluyor. Türkiye yine o gece Konyaspor taraftarını konuştu. Emeği geçen herkesi kutlarız.

Son olarak; UEFA Avrupa Ligi’nde Atiker Konyaspor orta şekerli bir kura çekti. Ne çok zor, ne de çok kolay. Bence Konyaspor’un bu gruptan çıkması sürpriz olmaz. Konyaspor’un oyun tarzı Avrupa maçlarına daha yatkın. Bireysel hatalar yapılmadığı sürece Konyaspor’un bu gruptan çıkması sürpriz olmaz. Konya’da oynanacak maçlarda taraftar baskısıyla alınacak galibiyetler yeşil-beyazlı temsilcimizi gruptan çıkarabilir.

Elbette bu seviyelerde oynamak çok zor. Ancak unutulmamalıdır ki, Aykut Kocaman, UEFA’da yarı final tecrübesi olan bir hoca…

Konyaspor bu grupta sıfırda çekse kimse takıma kızmamalı. İlk tecrübe olacak. Konyaspor’a ilerleyen yıllarda çok şey katacaktır bu maçlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Şeker Arşivi
SON YAZILAR