Fatih Özer

Fatih Özer

Vefa adamlıktandır

Vefa adamlıktandır

Bırak hakikat incitsin seni, Bir avuç yalan avutacağına.

Evet bu yazıyı geçen gün çok değer verdiğim Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kıymetli Büyüğüm Prof. Dr. Onur KÖKSAL yazmış. Çok beğendiğim bir söz oldu okuduğumda.

Oturdum şapkayı koydum önüme ve bir yazı yazayım istedim. İnsanların yalanla mutlu olma niyetleri kendisine yakıştırdığı bir durum. Fakat bundan daha kötü bir durum var zannımca. İnsanların insanı işi düştüğünce değerli bilmesi veya değerli gibi görüyor olması. Menfaati bitenin muhabbeti biter diye bir kamyon arkası sözü ne hoş bir söz. Tabi her insanın üstüne layık bir söz değil bu. Kime karşı söylebiliriz; vefa noktasında eksik ya da hiç olana ve olanlara.

Ama ben bu konuda şunu yapmaya çalışıyorum ve sohbetlerde anlatıyorum. Yaptığınız işi Rabbimin rızası görüp denize atın. Olması gereken de bu elbette ki. Elbet gönül hep adım attığın insandan kendine adım atılmasını bekliyor. Sadece insanların işi düştüğünde sana yönelmesine kırılabiliyor. Herkes kendine yakışanı yapar. Size yakışan ne ise onu yapın demeyeceğim. İnsani değerler noktasında yapılması ve yaşanması gereken ne ise o üzere yaşayın. Sizin menfaat üzerine yaşamanız size onure etmiyor aksine basitleştiriyor.

İnsan yaşantısı örnek olarak yaşamalı ve arkasından hoş sedalar ve eserler bırakmalı. Bir eser bırakmak için zengin olmaya, okumuş olmaya, kitap yazmaya gerek yok. Sözlerinle, muhabbetlerinle, yetiştirdiğin evlatlarınla, öğrencilerinle eser veya eserler bırakabilirsin.

Konya'nın Ulu çınarı ,medarı iftiharı, kendi güzel yüreği güzel evladı Ladikli Ahmet Ağa her şeyi ile bizlere emanet bırakmış ve örnek şahsiyet olmuştur. Ne para ne pul ne vefasızlık ne gayri ahlaki durum.

Evet neymiş vefasızlık ile karşına gelene üzülme bırak o adamsızlığına kendi üzülsün. Kırk kez sırtında taşıdığın sonrasında omzum ağrıyor dediğine üzülme bırak gül geç o yalnız kalsın. İnsanlar vefasız ise o kendinin yanlışı. Sen vefalı ol dostum sen adamlığın ile övün kim ne ile övünür ise övünsün.

Vefa ile yaşayan gönül dostları sizlere selam olsun. Siz yaptıklarınızı Allah rızası için yapın ve unutun. Yeri geldiğinde incin ama incitme. Yeri geldiğinde üzül ama üzme. Kaybeden sen olmazsın emin ol.

Sırrın sahibine emanetsiniz.

Muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR