Fatih Özer

Fatih Özer

Söz olsun, başaracağız

Söz olsun, başaracağız

Biz zemherilerden çıktık dostum.

Acılar içerisinde kıvrana kıvrana geldik bu günlere.

Kimseden helallik beklemeden savaştık acı dolu, kötülük dolu, ihanet dolu günlerle. Kimseye de eyvallahımız olmadı senin zannettiğin manada.

Gelene ağam, gidene paşam demeden yol aldık bu zamana kadar. Ellerimizi bir semaya kaldırdık, başımızı bir secdede eğdik, dilimizi yalnızca Allah’ın rızasını dilerken mihnet ayarına getirdik.

Yani senin zannettiğin gibi hep baharlar içerisinde, hep gördüğün gülümseyen suratımızla yol almadık bu günlere gelene kadar. İhanet hep vardı bizim diyarlarda, hançer hep sırtımızdaydı, düşman her daim kapımızda ve dahi eşiğimizdeydi. Yine de zemheriden bahara beklerken çok yorulmadık.

Bizler yeise düşmedik, muştularımız hep kendi içimizden sana göre basit, bize göre maneviyat ve sevda yüklü olanlardan geldi. Her muştu bir günümüzü aydınlattı. Her sabah yeniden doğarak uyandık aynen güneşin her karanlık günün ardından ortaya çıktığı gibi…

Aynen zemheri ayazından dişlerimiz birbirine çarpa çarpa çıktığı gibi bu günlerde de zemherinin baharını bekliyoruz yüreğimiz. Karlar altında kalan coğrafyalarımızın bir günün ışıltıyla bahara yeniden “Merhaba” demesini bekliyor.

Yaramı sorarsan hala iyileşmedi aslında. Sevdam dersen yaramın içerisinde saklı kaldı dostum. Yine de yüreğimi kanata kanata bekliyorum baharları.

Dostlarımız iyi. Yalan çemberinde sallananlar dışında buraları bırakıp da giden yok. Herkes hayatın mutat işleriyle iştigal halinde.

Gerçeği görmek her kişinin değil er kişinin harcıydı sen de bilirsin ya. O sebeple er yüreklilerin tamamı bizimle beraber. Var olsunlar…

Uzun zaman olmuştu sana yazmayalı. Her ne kadar yüreğimiz yeisi düşman belledi desek de yürek işidir yazmak sen de bilirsin ya. Yüreğimiz yazmaya her meylettiğinde sustu bağıra çağıra.

Yazacak da bir şey yoktu esasında…

Ama zor zamanda kurt duruşunun adlarından biriyse kalemini konuşturmak artık ben de sana çok daha fazla yazacağım dostum.

Verdiğimiz tüm sözler gibi bu da söz olsun.

Söz olsun…

Artık daha fazla yazacağım.

Ve söz olsun, yemin olsun…

Yine bahar gelecek dostum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR