Fatih Özer

Fatih Özer

Merhaba Ey Dost

Merhaba Ey Dost

Güneş hayatın başlangıcıdır ve her zamanki gibi ağrısız, çığlıksız ışıklarını ve sıcaklığını saçarak her yeni güne ‘Merhaba’ der. Yeni doğan güneş kiminin yüreğini umutla doldururken, kiminin sevgiyle, kiminin hüzünle.
Kiminin yüreğinde de hüzünlere, acılara, vefasızlara inat dostluklara doğmuştur. Tüm insanlığa umudu, sevgiyi ve dostluğu yaşatabilmek adına da her gün doğmaya devam edecektir. 
Bize sunulan bu duygulara kucak açalım, bu güce hepimiz sahibiz üstelik. Elimizde fırçamız var, boyamız var. 
Geriye sadece dostluk resmi yapmak kalıyor. Hayatta hepimizin aradığı dostluk ve sevgi değil mi?

Önce biz dost olalım, biz sevgi olalım. Yaşamımıza da birilerini katmak istiyorsak, şu ‘Ben’ i değiştirip, ‘Biz’ olmayı öğrenelim.
Bazen de yaşamı sevmek için yeniden riske girmeyi ve sevmeyi deneyelim. 
Hayatta ne için çalışır ve çabalarız, ne için umutlanırız ya da hayal kırıklığına uğrarız? Sevgi için, yaşam için ve dostlukları yaşamak için elbette..

Sevginin inanılmaz bir gücü vardır. Beklenmedik bir zamanda yüreğinizde taşıdığınız birilerine telefon açıp da hal hatır sorarsanız ne kadar mutlu edersiniz karşıdakini değil mi? 
O kişinin mutluluğu sizin de mutluluğunuzdur aslında.
Hayatı, bir candan dostu olmadan bu güzel duyguyu tatmadan yaşayan sayısız insanlar vardır. Her gün yabancılar arasında yapayalnız yaşayıp ölenler vardır.
Ne kadar acı değil mi?

Çevremizde tanıdık bir sürü insanlar var. Bunların bazıları arkadaşımız, bazıları da dost dediğimiz kimselerdir. Nedir ‘Dost’ peki?
Dost, yaşanan zamanların yalnızlığında duyguların iki yürekte bir olabilmesidir. Dünyaları ayrı olsa da gönüller birdir. Sen mutluysan, sen gülümsüyorsan herkes yanındadır. 
Hüzünlüyken, mutsuz ve umutsuzken; Dost, işte o kötü günde kapıyı çalınca tatlı bir tebessümle sana kapısını sonuna kadar açandır. Dostun kokusunu ta uzaktan alırsın. 
Onun sevgisini de gülüşünü de nerede olursa olsun tanırsın. Ne mesafeler mesafedir dostunla, ne de zaman mefhumu vardır aranızda..

Balzac ‘’İyi dostluklar hesapsız kurulur’’ der. Menfaatler dostluğu bir kalemde siler atar.
Hayallerinizi, korkularınızı, acılarınızı paylaştığınızda size, sizden daha yakın ve güvenli bir sırdaşınız, bir dostunuz olmalıdır. Alexis
Carrel ‘’Bir insanın hayatı onun karakteridir’’ der. İyi bir dost aslında sizin karakterinizdir. Dostluk mutluluktur aslında.

Dost olmayı, mutlu olmayı erdem sayan dost yüreklerle bir yerlerde buluşmak herkesin dileğidir.
John Lennon’ un şu sözü bence her şeyin özetidir:
‘’Ben 5 yaşındayken annem her zaman bana mutluluğun hayatın anahtarı olduğunu anlatırdı. Okula başladığım zaman sınavda bana ‘Büyüyünce ne olmak istediğimi’ sorduklarında, ‘’MUTLU OLMAK İSTİYORUM’’ yazdım.
Onlar bana soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara ‘Onların hayatı anlamadığını’ söyledim’’
Evet Anadolu’da Bugün aracılığı ile merhaba değerli okur. Her karanlık sonrası elbet güneş doğacaktır. Biz olmayı şiar edinip dostça yaşadıkça MUTLU olmamak içten bile değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR