Fatih Özer

Fatih Özer

Bir adım ötesi YKS ve LGS

Bir adım ötesi YKS ve LGS

Sevgili gençler önümüzde yks ve lgs dediğimiz önemli iki tane, hazırlıklarda son zamana geldiğimiz sınavlarımız var. İş takvimine göre okulda olacağınız süre bir buçuk ay fakat normalde biraz daha fazla var. Lgs için 51 Yks için 64 gün zamanımız var.

Öğrenciler ile konuştuğumuzda bugünden sonra olur mu gibi sözleri çok duyuyoruz. Evet gençler bugünden sonra çalıştığınız takdirde olur. Veya bugünden sonra bırakmayanlar kazanır.

Hep söylüyorum öncelikle günlük kitap okuma alışkanlığımızı ödün vermeden edineceğiz.

Bize son sınavlar gösteriyor ki okuduğunu anlayan sınavlarda işi önde götürüyor.

Onun dışında günümüzü çok iyi değerlendirmeliyiz.

Mezun olmayanlar okullarında disiplinle çalışmalı mezun olanlar da disipline etmeliler kendilerini. Tekrar süreci,-soru çözme ve çözdürme süreci sizlerin olmazsa olmazınız sevgili gençler.

Evet son düzlükte sağlığınız ve psikolojiniz her şeyden önemli. Ama bunun yanında oturun ve hedefe varana dek üstünüze düşen vazifeyi yerine getirin.

Başarmanın yarısı inanmaktır ama diğer yarısı da çalışmak.

İnanan kişi, hedefi olan kişi, hayali olan kişi çalışır. Ben inandım diyerek asla sonuca varamazsınız çalışma süreci olmadan.

Sizler belki bugün farkında değilsiniz ama bizim boşa geçirecek bir yıl değil bir ay değil bir gün değil bir dakika dahi kaybedecek zamanımız yok. Seneye yaparım moda tabirle mezuna kalırım sizden giden zamanın boşa gitmesi demek.

Son noktada da biraz ahlaki düzenden bahsetmek istiyorum.

Sevgili gençler artık doğruyu yanlışı iyiyi kötüyü ayıracak yaşa geldiniz. Size doğruyu telkin eden ahlaki destek ve fikir veren size sizin geleceğinizden dolayı kaygılanan size kötü alışkanlıklara yönlendiren örnek olan değil de onlara karşı olun uzak durun diyene yakın durun onları sevin olmadı saygı duyun.

Maalesef gençlik farkında olarak veya olmayarak çok sıkıntıda.

Ahlaki yapı sıkıntılı sorumluluk sıkıntılı saygı noktası sıkıntılı...

Lütfen gelecekte ayaklarımızın üstünde duracağımız bir hayalle yaşayalım ve kendimizle ilgili inşaayı bu hayal ve hedefle yerine getirelim.

Her konuda parmakla gösterilen kişi olmadıktan sonra rezil olmanın size hiç katkısı yok. Gelecekte bu ülkenin ailenizin memleketin sizlere ihtiyacı var. Biz ülke olarak güçlü olacaksak sizler de artık sorumluluk sahibi olmalısınız.

Çalışanın, gayret edenin, hayali olanın, hedefi olanın, yılmayan, bırakmayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Ahlaklı olana iki kat elbet.

En başta sağlık ve hayırlı okullar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun gençler. Seviliyorsunuz.

Selam ve muhabbetle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR