Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Vatandaş uyanık olsun

Vatandaş uyanık olsun

Algı yönetiminden hep bahsediyorum. Belki bunu görenler “yine mi algı” diyeceklerdir ama bu dönemde gerçekten en önemli konu algı yönetimi olmuştur. Halen bu algı yönetimi sürüp gitmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Hükümet’e yüklenenler “Arkadaş siz de Fethullah’a o kadar destek verdiniz, siz de Fethullahçıydınız” gibi sözleri ortaya atmaktalar. Yani bu da algı operasyonundan başka bir şey değildir. Yapılan operasyonların sulandırılmasıdır.

Bundan biraz daha ileriye gidenler vardır ki, bunu artık bilerek veya bilmeyerek FETÖ’ye hizmet aşamasına getirmişlerdir. “Şu da alınacak, bu da alınacak, o da hapse konulacak…..” falan gibi ‘felaket tellalları’ türemiştir.

Son zamanlarda belediye başkanlarına sıçrayan bu “çamurlar” en sonunda rektörlerin bile dedikodusunu yapar hale gelmişlerdir.

Mesela 15 Temmuz gecesi darbe olur olmaz vatandaş Valilik binası önünde toplanmış ve belki de ilk oraya gelenlerden olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru iken; Meram Belediye Başkanlığı Basın Müdürü, meslektaşımız Önder Çiftçi ile bizzat olayın kritiğini yapmışken bir bakıyorum ki “yok Meram Belediye Başkanı gelmemiş de, gitmemiş de, disipline verilecek denilmiş de vs. vs…” çirkin iftiralar. Bunun böyle olmadığını bizzat bilen biri olarak bunun dışındaki yazılanların ve çizilenlerin kimler tarafından yapıldığının, ne amaçla yapıldığının iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu tür saldırıların algı operasyonunun bir parçası olduğunu düşünmekteyim.

Bu dedikodulara kızarken bir de kulağıma Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’le ilgili söylentiler takıldı. Aynı cenahtan çıkan söylentiler mi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki o da bir söz ancak bu kadar asılsız olur.

Bu dedikodu; Rektör yardımcılığı yaptığı günlerden beri sanki bu günleri beklermiş gibi FETÖ karşıtı ve düşmanlığı yapan Rektör Şahin’e en son yapıştırılacak yaftadır. Bunu da yakinen bildiğim için açıklamazsam haksızlık etmiş olurum. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz’dan sonra FETÖ üyelerinin temizliğine en hazırlıklı kurumdu. Bunun da baş müsebbibi Rektör Mustafa Şahin’di.

Belki Rektör Hoca bunu açıkladığım için bana sitem edecek ama bunu kesinlikle açıklamalıyım. Hoca zaten bilhassa 17-25 Aralık’tan  itibaren, o kadar güzel hazırlanmış ki, ben kategori kategori hazırlanmış listeleri bizzat kendim gördüm. 1. kategoride, FETÖ’nün Selçuk Üniversitesi’ndeki beyin adamlarından başlayarak, 5. kategoride FETÖ’yle direk bağı olmadan menfaati uğruna yanlarında bulunan personele kadar hepsini kategorize etmiş. Ve Konya’da bulunan kurumlar arasında en sağlam çalışmayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin yapmıştır.

Şimdi böyle bir çalışmaya sahip, 17-25 Aralık’tan bu yana Cumhurbaşkanı’nın isteklerini talimat saymış ve Devlet’in karşı karşıya kaldığı sıkıntıda Devlet’in işini yüzde yüz kolaylaştırmış bir kişiye iftira atmaya yeltenen kişi ya zalimdir, vicdansızdır ya da FETÖ’ye hizmet etmektedir.

Bu tür algı operasyonlarına karşı vatandaşımız uyanık olmalıdır. Ne Fatma Toru’nun paralel yapıyla organik bağı vardır ne de Rektör Mustafa Şahin’in FETÖ’cülere karşı en ufak bir tavizi…

Bu tür dedikoduları taşıyanların da öncelikle kendilerini sorgulamalıdır ve bilerek mi yoksa bilmeyerek mi FETÖ’ye hizmet ettiğini, algı operasyonu yaptığını araştırmalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR