Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

SÜ üzerine düşeni yapıyor

SÜ üzerine düşeni yapıyor

Buradan, “şuraya neden girilmedi, şuradaki FETÖ’cüler neden alınmadı, şurada ne zaman gereken yapılacak, şu devlet kurumunda çalışanlar ne zaman görevlerinden alınacak” gibi veya “vali ne yapmalı, şu müdür ne yapmalı, bu memur ne yapmalı” gibi “ayar verenleri” uyarayım?

Bu durum öyle dışarıdan görüldüğü gibi “daldır çıkart- boyacı küpü gibi” değil tabii ki.

Çarşaf çarşaf isimler yayımlanıyor. Bu isimlerin hepsinin suçlu olup olmadığı kesin bile değil. Belki de yarın aklanacaklar ve suçla alakaları olmadığı, FETÖ veya diğer terör örgütleriyle bağlarının olmadığı açığa çıkacak da olabilir. İşte bu isimlerin hayatlarının kararmaması, insanların suçsuz insanlara linç uygulamaması adına burada ince elenip sık dokunan bir durum hasıl olmaktadır.

Ama ne hikmetse bazı kişilerin, ilginç bir iletişim anlayışı bulunmakta… Ne yapacağını bilemeyen bu tür kişiler, bazı idarecilere “sardırmış” durumdalar.

Bu idarecilerden birisi de Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin.

Sayın Rektör, göreve geldiği günden itibaren o kadar dikkatli ve temkinli adımlar attı ki, bu “Kırk düşünüp, bir atılan adımlar” sayesinde Selçuk Üniversitesi hatalı bir duruş sergilemedi.

“Mustafa Şahin, işini iyi yapan, işine muktedir olan, çalışkan biridir” gibi beylik sözler söylemek istemiyorum. Zaten bunları Rektörlük seçimi zamanında hep konuştuk. Ama şunu da söylemekte yarar var: Bugün 15 Temmuz Darbe Girişimine ilk tepkilerden birini veren bir Rektörden bahsettiğimizi unutmayalım.

Bu darbe girişimi neticesinde de Mustafa Hoca çok güzel bir hareket yaptı bence. Tüm dekanların, müdürlerin, idarecilerin istifalarını kabul etti ve yeni şekillenmeyle daha büyük bir Selçuk Üniversitesi yaratma konusunda da adımını atmış oldu.

Öğretim görevlilerinden, müteahhit elemanına kadar 200’ü aşan kişi hakkında da işlem başlatan Rektör Mustafa Şahin’i şimdi neden eleştiriyorlar? Neymiş, sayı azmış… El insaf yahu, bu darbe girişimi olalı 12 gün olmuş, daha işlemler devam etmekte, tüm kurum ve kuruluşun başındakiler gayet temkinli hareket ederken, tutup da bu kişileri sıkıştırarak “iki akyalarını bir pabuca sokmak” tamamen haksızlık olacaktır.

Bunun dışında Konya’daki tüm kurum ve kuruluşlardan Mustafa Şahin’in gösterdiği cesareti ve ataklığı göstermesini biz de beklemekteyiz. Sanki “tüm kurumlar işlemlerini bitirmiş de bir tek Selçuk Üniversitesi’nde FETÖ üyeleri varmış” gibi bir izlenim yaratmaya çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım olmayacaktır.

Oturduğu yerden, “şu şunu yapsın, bu bunu yapsın” diye gazel okuyanlar, en azından bu hassas dönemde biraz daha vicdani olsunlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR