Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Rahmeti çok istedik

Rahmeti çok istedik

Birkaç senedir yağmadığı kadar kar yağdı Konya’mıza. Allah eksikliğini göstermesin. Yağmur, kar rahmettir. Allah eksikliğini göstermesin.

 

Son zamanlarda şehitlerimize yenileri eklendi. Her şehidimizin ardından rahmet diledik. “Allah rahmet etsin” dedik. Şimdi de Suriye’den geldi şehit haberlerimiz.

 

Aslında Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak Suriye bildirgesini imzalamalarını bugün yazmak istiyordum. Ama bir taraftan Allah’ın rahmeti her tarafı bembeyaz yaptı, diğer taraftan bizden rahmet isteyen şehitlerimiz olunca konuyu değiştirmek zorunda kaldım.

 

Aslında baktığınızda hepsinin birbirine ne kadar bağıntılı olduğunu görebiliyor musunuz bilmiyorum. Ama ben ayan beyan görüyorum.

 

Bakın, Dışişlerinde yaptığımız hatalar neticesinde Ortadoğu’ya ABD’yi soktuk. Aslında rahmetli Erbakan gibi büyük devlet adamlarının söylediği bir şey vardı: Irak, Suriye ve ardından Türkiye tehlike altındaydı.

 

ABD Irak’a girdi. Irak’ı permeperişan etti. Irak’ın hakkını ödeyemeyeceği lideri Saddam’ı astı. Ve sonuçta Irak halihazırda bu yaptıklarının ceremesini çekmektedir.

 

Ardından Suriye’de Esad rejimine kafayı takan ABD, bizim dışişlerinin de yaptığı hatalı politikalar neticesinde, Suriye’yi de karıştırdı.

 

Ve şimdi, Ortadoğu’daki bu karışıklıkların önüne geçebilmek için girişimler başladı. Rusya, Türkiye ve İran bu sorunun çözümüyle ilgili olarak gereğini yaptılar ve bir Suriye bildirgesi yayınladılar.

 

Suriye’nin bizim için önemli olmasının en büyük nedeni Türkiye’den önceki ABD ayağının Suriye olmasıdır. Ve Ortadoğu’da da ABD bir kez daha kaybetmiştir.

 

İşte Suriye’de şehit vermemizin nedeni aslında budur. Yani Suriye de, Irak da, İran da, diğer Ortadoğu ülkeleri de, Türkiye’nin dışında görülemez. Hatta bunu Rusya’yı bile katmak yeri geldiğinde ne çok önemli olmaktadır, görüyoruz.

 

Türkiye’nin dört bir yanında şehitler verdik, Suriye’de şehitler veriyoruz. Bu şehitlerimizin her birine milletçe rahmet istedik.

 

Allah rahmetini esirgemediğini belki de bugün Türkiye’nin dört bir yanında yağan yağmur ve karla gösterdi. Ne dersiniz?

 

Şehitlerimize rahmet istemeye devam edelim. Tüm milletimize de sabır dileyelim. Hayırlı Cumalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR