Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ömer Korkmaz'ın farklı sistemi

Ömer Korkmaz'ın farklı sistemi

TÜMOSAN Konyaspor yönetimi basınla bir araya gelerek bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Ömer Korkmaz ligde kalmanın verdiği rahatlıkla, kendinden emin, kendine güvenen ve her isteyene söz vererek şeffaf bir basın toplantısı görüntüsünü sağladı.

Başkanın ilk söylediği, yönetim kurulu olarak bir genel kurul yapmaya gerek duymadıklarıydı. Yönetim toplanmış, bir genel kurul yapılıp yapılmamasını kendi arasında istişare etmiş ve genel kurul yaparak yeniden bir masraf da olmasın diye “gerek yok” kararı almışlar.

Ben aslında bu konuda aynı fikirde değilim. Konyaspor çok çok zor bir dönemi kıl payı atlatmış ve Süper Lig’de kalabilmiştir. 1milyar TL’nin üzerinde borcu vardır. Takımdaki birçok oyuncunun sözleşme süresi dolmuştur ve takım kurabilmek için paraya ihtiyaç vardır. Yönetimin direkt olarak suçlanacağı bir durum da ortada yoktur. Ömer Korkmaz yönetimi yeni bir yönetimdir. Elinden geleni bu kısacık süre içerisinde yapmıştır ve şu anda da takımın başında olmasından daha doğal bir durum yoktur. Aynı zamanda zaten olası bir genel kurulda Başkan Korkmaz’ın karşısına bir rakip çıkmayacaktır.

Hal böyleyken Konyaspor Kulübü tüm Konya’da ses getirecek, Konya’daki herkesin duyacağı büyük bir şölen havasında bir genel kurul yaparak, bu genel kurulu hem bir istişare kurulu havasına sokup hem de tüm Konyalının maddi ve manevi desteklerini alabileceği bir platform etkisi sağlanabilir.

“Bu neye yarardı” diye sorarsanız. Sadece futbolla ilgili kişilerin değil, tüm Konyalıların dikkatini çekip Konyaspor’un bu kentin takımı olduğunu anlatabilme fırsatı olurdu. Düşünsenize Konya’da yaşayan 1 milyon 500 bin kişiden 100’er Lira toplansa 1milyar 500milyon TL para eder. Konyaspor’un borcu 1 milyar TL. O zaman da ne siyasete ihtiyaç kalır ne de her sıkışıldığında Belediye’nin kapısının önüne gidilmez. Ve Konyalı takımına sahip çıkmış olur.

Başkan Ömer Korkmaz’ın konuştuğu diğer konular işin çok sonraki bölümleri inanın. Başta para olmazsa 2024-2025 sezonunda da yüreğimiz ağzımıza gelerek yine son maça odaklanmak zorunda kalabiliriz.

Ayrıca Ömer Korkmaz, genel kuruldan bu yana oldukça meşakkatli bir dönem geçirmiştir. Kendisinin de anlattığı gibi takım ligde kalmıştır ama bu, hiç de kolay olmamıştır. Yönetim 6 aydır görev yapmaktadır ama belki 3 yıllık efor sarf etmiştir. Bunu da görmemek olmaz. Dolayısıyla belki de yönetimde de yorulanlar, işleri nedeniyle devam etmek istemeyenler, Başkan Korkmaz’ın kendisinin daha rahat çalışabileceği birkaç değişiklik ihtiyacını da bu genel kurul sağlayabilir.

Konyaspor’da yöneticilik özelliği çok yüksek olan, vizyonel ve de Ömer Korkmaz’a ayak uydurabilecek bir 2. Başkan şarttır. Adem Bulut ismi gerek son genel kuruldaki aday olup olmama kararsızlığıyla gerekse aynı zamanda yürüttüğü KOMÜT Başkanlığındaki uygulamalarıyla yöneticilik konusunda Ömer Korkmaz’a çok da ayak uydurabileceği izlenimini vermemektedir. Bu konuyu ilerleyen süreçte tabii ki daha detaylı şekilde ele alacağım.

Yöneticilik hepinizin bildiği gibi ayrı bir meziyettir. Herkesin yönetici olmak gibi bir hüneri olmayabilir. Bugünkü basın toplantısında Ömer Korkmaz yöneticilik sıfatını tüm basın mensuplarına yansıttığını gördüğümü söylemek isterim.

Kendisine de destek olacağımızı gayet net olarak belirttim. Kendisinin kafasındaki idealleri gerçekleştirmek adına tüm Konyalılar olarak da destek vermeliyiz. Başkan Korkmaz farklı bir sistem kuracağını, daha az para harcayacağını, daha takım oyunu içerisinde olacağını gayet açık bir şekilde anlattı. Bu yeni sistemde kendisine de çok güvendiğini ifade etti.

Anadolu takımlarının bu ekonomi içerisinde çok büyük şansları yokken, Başkan Korkmaz’ın anlattığı bu yeni sistemle başarılı olmasını canı gönülden isterim. Umut edelim Başkan Ömer Korkmaz haklı çıksın ve bunun olabileceğine inanmayanlar da mahcup olsunlar.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR