Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Kültür faaliyetleri iyi ama…

Kültür faaliyetleri iyi ama…

Konya’da birçok kültürel faaliyetler oluyor. Bilmiyorum ilgilenenler ve takip edenler ne kadar var. Ancak takip ve ilgi az gibi görünse de bir de buna madalyonun ters tarafından bakmak lazım diye düşünüyorum.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, İkindi Sohbetleri, Aydınlar Ocağı, HİSDER ve diğer vakıf, dernek vb. oluşumların her hafta düzenli olarak uyguladıkları kültürel toplantıları devam etmekte.

Halkın ilgisinin bu programlara az olması bir yana biraz da bu programların günleri ve saatleri konu olmalı bence.

Cumartesi günü neredeyse her saat başı bir yerde programlar yapılırken pazar günleri neredeyse Konya pilavı dışında bir program bulmak çok güç. Hal böyle olunca da cumartesi günü birçok kişi çalıştığı için programlara katılamadığı için hem katılım düşük oluyor hem de bu tür güzel bilgilenilecek programlardan uzak kalınmış oluyor.

Aslında buradan yola çıkarak şunu da belirtmek lazım ki, Pazar günü tatil “yortusu” bir şekilde hayatımıza girmiş bulunmakta. Yani haftanın altı günü çalışan vatandaşlarımız 7. gün olan pazar günü dinleniyor güya.

Bence bu tür kültürel faaliyetleri sivil toplum kuruluşları bir ahenk ve birliktelik içinde düşünmeli ve planlamalılar.

Yani aynı gün 14.00’te iki üç kuruluşun faaliyeti olacağına bunu bir düzene ve sıraya oturtmak izleyici açısından da çok verimli sonuçlar doğuracaktır.

Yapılan faaliyetlerin hepsi desteklenmeli ve takip edilmelidir. Bunun neticesinde daha kültürlü bir toplum ve daha bilgili bir toplum oluşmasını sağlamada bir adım atılmış olacaktır.

Bunu da kültürel faaliyetlere önem veren bir kardeşleri olarak bendenizin bir uyarısı kabul etsinler.

Türkiye Yazarlar Birliğinden, Aydınlar Ocağına, HİSDER’den, Aliya İzzet Begoviç Camii Derneğine kadar tüm sivil toplum kuruluşlarının bu tür kültürel faaliyetlerine destek olmak hepimizin bir borcudur. Bunu da unutmamak lazımdır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR