Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konyalıyı üzmeyin

Konyalıyı üzmeyin

Konya, belediyecilik anlamında en şanslı illerden birisidir. 1980 öncesi belediye başkanlarına baktığımızda çok büyük hizmetler görürüz. Ahmet Hilmi Nalçacı, Yılmaz Kulluk, Mehmet Keçeciler ve daha öncesinde belediye başkanlığı yapmış olanlar, hep Konya için bir imza bırakmışlardır. Ve de güzel hizmetler vermişlerdir.

Mehmet Keçeciler belediye başkanı iken 12 Eylül darbesi olmuş ve cuntanın valisi aynı zamanda belediye başkanı olmuştur. Bunun ardından ANAP’lı Ahmet Öksüz Konya için yine büyük atılımlar yapmıştır. Ahmet Öksüz zamanında Konya’nın altyapı sorunu çözülmeye çalışılmış ve şehrin büyümesine dek bu altyapı şehri idare etmiştir. Aynı zamanda şehir içi tramvay hattı Ahmet Öksüz’ün zamanında yapılmasına karar verilmiş ve temeli atılmıştır.

Konya’da çok büyük değişikliklere imza atan Ahmet Öksüz halihazırda büyük minnetle ve saygıyla anılmaktadır. 1989 seçimlerinde yerel iktidarı Halil Ürün kazanmıştır. Ve Halil Ürün de birçok güzel ve gerekli yatırıma imza atmış, tramvayların hizmete girişinin açılışını yapmak nasip olmuştu.

Mustafa Özkafa da Halil Ürün’ün siyasi olarak devamı idi. Ve de Özkafa’nın da Konya’ya yaptığı yatırımlar kesinlikle yadsınamaz. Ve de Özkafa da ismini altın harflerle kazımıştır Konyalı’nın gönlüne.

Tahir Akyürek de belediyecilik anlamında şehre çok şey kazandırmış ve şehrin modern görünüşünde imzası çok fazladır. Hatta bana sorarsanız politikacı-belediye başkanı olarak en beğendiğim ismi sorarsanız, buna rahatlıkla Tahir Akyürek diyebilirim. 1989’dan bu yana Konya aynı siyasette yerel iktidarda yönetilmektedir.

Ve şimdi de yine aynı siyasetin devamı olarak Uğur İbrahim Altay belediye başkanıdır. Ve de şu bir gerçektir ki, diğer belediye başkanlarına göre halkın çok daha fazla sevdiği bir belediye başkanıdır. Normalde diğer belediye başkanlarının hem seveni hem sevmeyeni varken Uğur İbrahim Altay bu konuda çok daha şanslıdır ve sevmeyeni çok çok azdır.

Tabii ki Konya memleketimiz. Ve de memleketimizin belediye başkanlarının çalışkan olması, memleketimiz için bir şeyler üretiyor ve icra ediyor olması bir Konyalı olarak her birimizi oldukça mutlu ediyor. Ve de zaten etmeli de…

Son günlerde ne hikmetse, Konya’dan bir gazeteci değil, İstanbul’dan hatta Konya’ya belki de çok çok az gelmiş ve Konya’yı tanımayan bir gazeteci bir şeyler yazıyor. Birinde diyor ki Tuzlukçu Belediye Başkanı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu alıyor ve randevuya geliyor. Orada Tuzlukçu Belediye Başkanı ile enikonu tartışıyorlar. Anlatılana göre Sayın Altay “sen niye 4500tl verdin işçine” diye hesap soruyor(!), Sayın Akbuğa da “sen bana hesap soramazsın, ben sana sorarım” gibi bir cevap veriyor. Ve bu kavganın gürültüsü İstanbul’dan geliyor. Burada bazı mantığıma oturmayan yerler var ama bunu çok tartışmayacağım. Ancak Uğur İbrahim Altay’ı objektif açıdan(yani herhangi bir partisel bağı olmayan, çıkar ilişkisi yaşamamış veya beklentisi olmayan biri olarak) tanıyan bir kişi olarak bu tartışmanın bu şekilde olmadığına kalıbımı basarım.

Dün de aynı değerli gazeteciden, belediyede dijital takip ofisi oluşturulduğunu ve de burada 70 kişinin çalıştırılarak başta Konya’daki gazeteciler ve yazarlar olmak üzere sosyal medya hesabı olan Sivil Toplum örgütleri ve Meslek kuruluşu yöneticilerinin, Yerel Siyasi Parti Yöneticilerinden muhtarlara, iş adamlarına kadar her kesimden insanların sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların takip edildiği bilgisini aldık.

Bizler tabii ki Konya’da yaşayan ve Konya’yla alakalı gazeteciler olarak dijital iletişim merkezinin ne olduğunu biliyoruz. Orada dijital yayın için gerekli video vb. görüntüler hazırlanarak gerek TV’lere gerekse diğer alakalı yerlere servis ediliyor. Bu arada burada 4 arkadaşımızın çalıştığını da söyleyeyim. Hatta daha ilgincini söyleyeyim, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde toplam 37 kişi çalışıyor.

Her fırsatta Konya’nın adını kötü bir şeyle anmaya çalışmak gerçekten doğru bir tavır değildir. Konya mütevazi bir Anadolu şehridir. Anadolu insanının da özü aynıdır. Yani Konya’da, Ak Partilinin, CHP’liden, CHP’linin, MHP’liden, MHP’linin İyi Partili, Gelecek Partili, DEVA Partili’den farkı falan yoktur. O nedenle Anadolu insanını İstanbul’dan oturup tahlil etme şansız yoktur. Olursa da bu tahlilde yanlışlık olur. Bu yanlışlıktan da belki bir sonuç çıkmaz ama Konyalıları üzmeye de kimsenin hakkı yoktur.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR