Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya bu dönem şanslı

Konya bu dönem şanslı

Konya belki de tarihinde en genç yöneticilerle idare ediliyor. Konya Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, baktığınız zaman şehrin başındaki idareciler. Ve ikisi de görevlerine istinaden daha çok gençler.

 

Aslında “gençler” diyoruz ama bu gençlik biraz bizim alışageldiğimizin dışında olduğu için böyle algılandığı gerçeği de muhakkak ki var.

 

15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki; Türkiye genç nüfusa sahip olduğu gibi aynı zamanda bu ülkeyi teslim edebileceğimiz bir genç nesile de sahip. Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta bahsettiği “Yeni Türkiye” ifadesi de işte tam da Konya’yı anlatan türden.

 

Yeni Türkiye’nin genç valisi ve yeni Türkiye’nin genç emniyet müdürü…

 

Aslında tabii ki “genç” kelimesini kullanırken bunu toyluk olarak algılayanlar da olabilir diye bir açıklama getireyim. Konya Valisi Yakup Canbolat, gerek Hakkari’de kritik bölgedeki valilik görevini gerekse geldiğinden bu yana Konya’daki valilik görevini hakkıyla yerine getiriyor. Ve konusuna, görevine ne kadar hakim olduğunu da zaman zaman dışarıdan da bakarak görebiliyoruz.

 

Hatta şunu da söylemek lazım sanırım; sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şiirlerle, sanat adamlığını; öğrencilerle kurduğu diyalogla, iletişimciliğini; yaptığı paylaşımlarla da mesajlarını gayet açık ve net ifade edebiliyor.

 

İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’la konuştuğunuzda da hem gençliği ve dinamizmi hem de belki de Avrupa’da da görev yapmış olmanın vizyonel bakışını görebiliyoruz.

 

Tüm bunları düşünerek; bu dönem Konya gerçekten çok şanslı bir idare dönemi yaşamaktadır. Hele OHAL döneminde Konya Valisi’nin idareci meziyetlere sahip olması belki de OHAL’in Konya’da vatandaş tarafından çok fazla hissedilmemesinin de en büyük nedenlerinden biri olmuştur.

 

Şunu hiç unutmamalı; başımızdaki idareciler ne kadar dirayetli olursa;  o kadar güçlü oluruz. Kötü yönetilmeye başlanıldığı andan itibaren bilin ki düşüş de başlamıştır.

 

Konyalı bu dönemde iyi bir yönetimle çok daha iyi bir konuma gelecektir. Umut edelim de Konyalı siyasetçiler de Devletin temsilcileri gibi dirayetli olur da Konya’da siyaset ayağıyla Devlet ayağı bir arada büyüyebilir. Bu şansı kaçırmamak lazımdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR