Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Hoş geldin Cumhurbaşkanım

Hoş geldin Cumhurbaşkanım

Malumunuz bugün 17 Aralık… Şeb-i Aruz…. Yani Mevlana ihtifallerinin son günü… Ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Konya’da Şeb-i Aruz’a katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya gelmesini de fırsat bilerek, Konya için gerekli olan bazı konuları aktarmak da yarar görüyorum. Aksi halde birilerinin çıkıp da Sayın Cumhurbaşkanı’na bu konulardan bahsedeceğini sanmıyorum.

Tabii ki en önemli ve birincil konu belediye seçimleri…

Muhakkak ki Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak Konya’nın adaylarını da çok isabetli bir şekilde belirleyecektir. Gerçi Konya halkının “Reis” sevgisi, “adayların kim olduğunun” çok çok önündedir ama tabii ki insanların gönlünde yatan belediye başkanı adayları da illaki vardır.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Konya’da halkın arasında kabul görmüş olan Uğur İbrahim Altay olması zaten isabetli bir karardı.

En çok tartışılan isimlerden biri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru idi. Burada iki düşünce tarzı var. Birincisi ya partizanca düşünüp, parti içerisindeki “hesaplaşma” uyarınca Fatma Toru’yu istememek; diğer düşünce tarzı da Konya adına ve Meram adına düşünerek, Fatma Toru’nun başlattığı “kentsel dönüşümlerin” ortada kalmaması için ve de Başkan Toru’ya projesini bitirmeye fırsat vermek adına Fatma Toru’nun başkanlığının devamını istemek olacaktır. Ben de bir Konyalı olarak Meram’daki yatırımların gelişmesini beklemek için Fatma Toru’nun görevinin devamının Konya’ya yararı olacağı kanaatindeyim.

Gelelim Karatay’a…

3 dönemdir başkanlık yapan Sayın Mehmet Hançerli, belediyecilikte usta bir isimdir. Karatay’ın şansından, kötü bir belediye başkanı olmamıştır ama Karatay’ın çehresinin değişmesinde, bu üç dönemde, Sayın Hançerli’nin katkısı çok büyüktür. Karatay Belediyesi örnek bir belediye olmuş ve İller Bankası’na borç verme aşamasına gelmiştir. Hani “dere geçerken at değiştirilmez” diye bir lafımız vardır ya; 2023 vizyonuna ulaşılacak bu dönemde Karatay’da bir belediye başkanlığı değişimi Karatay’a da ne kadar yarayacaktır, bir düşünmek lazım. 3 dönem kuralı parti içi bir durumdur. Halledilemeyecek bir durum değildir.

Selçuklu Belediyesi burada en rahat belediyedir. Yani Selçuklu gelişmeye açık, alanı büyük, yerleşimi rahat bir yerdir. Dolayısıyla Belediye Başkanı isminden ziyade Belediyecilikten anlayan birisinin olması yeterli bir tercih nedeni olacaktır.

Konya’da ikinci konu yatırımlardır.

Konya yatırımlarda geri kalmıştır. Yapılan yatırımlarda da Devlet’in desteğinden ziyade Belediyelerin kasasından para çıkmıştır. Söz verilen “metro” ile ilgili Konya’da hiçbir hareket yoktur. Konya Çevre Yolu bir an önce bitirilmelidir. Konya Çevre Yolu’nda sona yaklaşılmasına rağmen en önemli kısmı halihazırda beklemektedir. Bu Konyalı’nın bir yarasıdır. Her fırsatta Konya’nın hamisi olduğunu belirten Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuların takipçisi olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR