Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Herkes kendini değiştirmeli

Herkes kendini değiştirmeli

Konya Valisi Saygıdeğer Muammer Erol Bey’le dün iftar yemeğinde vedalaştık. Artık bugünden itibaren kendisi Ankara’da olacak. Bizler de saygı ve sevgi ile anmaya devam edeceğiz.

Yeni valimizle birlikte bazı şeylerin yenilikler getireceğini de sanırım birçok kişi tahmin ediyordur.

Öncelikle yeni Valimiz hareketin, aktivasyonun merkezinden geliyor. Bu bir artıdır. Yani Konya’da bundan sonra ki dönemde Devletin aktivasyonu daha da artacağa benzemektedir. Tabii ki buna Başbakan Binali Yıldırım’ın İl Başkanlarına ve bürokratlara yaptığı “vaktimizi daha verimli kullanacağız” açıklamasını da eklersek aslında bundan sonra Devletin eskisi gibi oturarak değil çalışarak ve koşturarak hizmet edeceği anlaşılıyor. Aslında sadece Konya için değil tüm Türkiye için geçerli olan bir değişim olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.

Bu değişim neler getirecek diye sorarsanız; birincisi artık gerek bürokratlar gerekse siyasetçiler rahat olamayacaklardır. Yani kendisini içine kapatan, vatandaşla iç içe olamayan, teknolojinin gereklerini kullanmaktan aciz olan, vatandaştan uzak olan müdürlerin çalışma şartları bu yeni sistemde biraz daha zor olacaktır.

Mesela İl Milli Eğitim Müdürü’nün gün içinde neler yaptığını vatandaş bilmelidir. Müdürlerin şehir dışı gezilerini nereye ve neden yaptıklarını vatandaş bilmelidir. Enformasyon içerisinde olmayan müdür bence kendine yeni meşgaleler bulmalıdır. Çünkü bu sistemde uzun süre baki kalamayacaktır.

Bunun dışında siyasiler de aynı durumda…

Belediye Reisleri vatandaşın en ufak sorunuyla bile haşır neşir olacaklardır. Sosyal paylaşım siteleri, tüm enformasyon ağları sonuna kadar kullanılacak ve vatandaşa karşı şeffaflık sağlanacaktır. Aksi halde politikacının politika yapma şansı kalmayacaktır.

AK Parti İl Başkanı da bu interaktiflikten ve enformasyon ağından yararlanmak zorundadır. Ayrıca daha büyük görevi bürokrasiyi kontrol görevidir ki, bu görev çok önemlidir.

Sosyal hayatta göremediğimiz, Konya’nın faaliyetlerinde göremediğimiz, Konyalının içine giremeyen, vatandaşın tanımadığı müdürün hesabını aynı zamanda il başkanı verecektir. Dolayısıyla da bu görev çok büyük önem arz etmektedir.

İl Başkanı da hem enformasyonu, hem basını, hem sosyal ağları iyi kullanacak. Aynı zamanda vatandaşın sürekli içerisinde olacak ve mesela gecenin bir yarısı da falanca hastanede işin aksamamasını sağlamak için kontrol edecektir.

“Ya böyle şey mi olur” diyen varsa ben söyleyeyim denemesi bedava. Bundan sonra ki Türkiye’de öyle statüko içerisinde hayatını idame ettirecek kurum ve kuruluş kalmayacaktır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünün ne anlama geldiğini de bundan sonra ki dönemde muhakkak ki daha iyi öğreneceğiz.

Bakın yeni Valimizin ilk açıklamalarını, ilk duygularını basından önce nereden aldığınızı bir düşünsenize… Sayın Vali durumun gereğini yapmıştı ve bu duygularını da hemen sosyal paylaşım sitelerinden duyurmuştu. İşte en basit anlatımıyla enformasyon bu denilebilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR