Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Fıkra gibi iş

Fıkra gibi iş

Bugün bir dostumuzu ziyaret ettik. Orada anlatılan bir olay çok ilginç rastlantıların nasıl oluşabileceğine çok güzel bir örnek cinsinden…

Dostumuzun bir işletmesi var. Bu işletmeye bir gün Konya’nın sevilen iş adamlarından biri geliyor. O sırada bu iş adamının nüfus cüzdanı lazım oluyor ve dostumuz da iş adamının arabasının anahtarını alıp aracını park ettiği otoparka gidiyor. Çünkü nüfus kağıdı, cüzdanında ve cüzdan da araçta koltuğun yanında.

Park edilen araç öyle çok karıştırılacak bir araç değil aslında yani belki de Konya’da birkaç tane vardır. Dostumuz anahtarla aracın başına gidiyor ve aracın kumandasından kapılarını açmaya çalışıyor. Birkaç kere basıyor kumandaya ama aracın kapıları açılmıyor.

O sırada iş adamı telefonla dostumuzu arıyor ve “torpido da kaşe olduğunu onu da almasını” söylüyor.

Ama kapıyı, kumandayla açmaya uğraşan dostumuz, açamayınca geri dönerken araçtan “tık” diye bir ses geliyor ve aracın kilidi açılıyor. “Sanırım geç algılıyor kumandayı” diyerek geri dönüyor ve aracın kapısını açıp, koltuğun yanında duran cüzdanı alıyor.  Bu arada torpido gözünü de açıp, oradan da kaşeyi ararken arkasından bir el dürtüyor ve “kardeşim ne arıyorsun burada, kimsin” diye bir soru duyuyor.

Dostumuz meramını anlatırken arabanın iş adamına ait olduğunu anlatıyor. Ancak dürten kişi de aracın Savcıya ait olduğunu söylüyor.

Orada dostumuz aracın iş adamına ait olduğunu söylerken diğer kişi de savcıya ait olduğunu ve kendisinin şoförü olduğunu anlatıyor. Bu arada dostumuz elindeki cüzdana bakınca gerçekten cüzdanın savcıya ait olduğunu görüyor.

Sonra araştırınca iş adamına ait arabanın da hemen 40-50 m. İlerde park etmiş olduğunu görüyorlar.

Yani ortadaki tesadüfleri görebiliyor musunuz? Ender olan aynı renk ve aynı marka araç, aynı zamanda, hemen hemen aynı yerde park etmiş durumda. Ayrıca bir de sürücü koltuğunun yan tarafında bir cüzdan…

Dostumuzun mahcubiyetini sanırım anlatmama gerek yok. Allahtan savcının şoförü anlayışlı çıkıyor da olay daha büyümeden halledilmiş oluyor.

Çok enteresan bir tesadüf olmamış mı sizce de?

Mutlu hafta sonları…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR