Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Çevre Yolu 2025, Cumhurbaşkanı, CHP ve İyi Parti

Çevre Yolu 2025, Cumhurbaşkanı, CHP ve İyi Parti

KONYA ÇEVRE YOLU 2025’TE BİTECEK

Öncelikle şunu belirteyim Konya milletvekillerimizin her birini çok seviyorum. En azından herhangi birisi için yolsuzluk, hile, ahlaksızlık gibi sıfatların hiçbirini kullandırmadılar. Konya’yı gayet iyi temsil ediyorlar.

Buna Ak Partili 9 milletvekili de dahil MHP’li milletvekilleri Mustafa Kalaycı ve Konuralp Koçak da dahil CHP Milletvekili Barış Bektaş da dahil, Gelecek Partisi Milletvekili Hasan Ekici de dahil YRP’li Ali Yüksel de dahil hatta gelip gitmese de İyi Partili Ünal Karaman da dahil…

Birçok diğer illerde durumların çok farklı olduğunu da zaman zaman görüyor, basından okuyabiliyoruz. O nedenle gayet şanslıyız diyebilirim.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de gündem dışı konuşmalarla ilgili bir yazı yazmıştım. O günkü gündem dışı konuşmalarda Ak Parti Milletvekilimiz Hakan Özer Kızılay’ın kuruluş yıldönümü ile ilgili bir konuşma yapmış YRP Milletvekili Ali Yüksel de Konya Çevre yolu ile ilgili bir konuşma yapmıştı. Yazıyı okuyan Ak Parti Konya Milletvekili, değerli ağabeyim Mehmet Baykan kendisinin geçtiğimiz hafta TBMM’de yaptığı konuşmada Konya Çevre Yolu’ndan bahsettiğini ve bilgilendirdiğini belirterek bir hatırlatmada bulundu. Ben de bu konuda kendisinin verdiği bilgiyi buradan paylaşmak istiyorum.

“Konya Çevre Yolu 2.Kısım 46 km olup Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara ve Konya-Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacaktır. Proje kapsamında 46 km Bitümlü sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol yapımı bulunmaktadır. 2023 yılı sonu itibarıyla 28,4 km Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol yapımı tamamlanmıştır. 2024 yılında 750 milyon TL ödenek ile 4,5 km Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı bölünmüş yol yapımı, Ankara-Aksaray aksları arasındaki önceki yıllarda tamamlanan 11 km’lik kesimde üstyapı eksikliklerinin giderilmesi, Eskiköy köprüsü (47 m), Devlet Demir Yolları Viyadüğü (97 m) ile Afyon Köprülü Kavşağının (53 m) tamamlanarak Afyonkarahisar ve Ankara aksları arasının trafiğe açılması hedeflenmiştir. 2024 yılında Afyonkarahisar ve Ankara aksları arasında sanat yapıları, toprak işleri ve üstyapı işleri seviyesinde; Devlet Demir Yolları Viyadüğünde ve Ankara Yolu Köprülü kavşağında çalışmalara devam edilmektedir. 46 km’lik projenin tamamının 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.”

Yani Sayın Milletvekilimiz Mehmet Baykan’ın bilgilendirmesine göre projenin 2. bölümü 2025 yılı sonunda bitirilecekmiş.

CUMHURBAŞKANI’NIN CHP ZİYARETİ

Geçtiğimiz gün kamuoyunun gündemi malumunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyareti idi. Bu tür ziyaretler hep garipsenir ama aslında siyasette “garipseme” diye bir şey olmamalıdır. Siyaset aslında temelinde tabiri caizse “insan tavlama” sanatıdır. Dolayısıyla kim daha fazla insanla anlaşabilirse ya da daha fazla insan “tavlarsa” o kişi siyasette başarılı olur. Yani temel bu değil midir?

Buradan yola çıkarak, siyasetçi, insanların hatasını görmez. İnsanlara saygısızlık etmez. İnsanlara kırılmaz, küsmez. Yani bir siyasetçi insanlara karşı olabildiğince hoşgörülü olmak zorundadır.

Eskiden milletvekilleri halkın da desteğiyle, daha çok halk tarafından sevilen insanlar arasından seçilerek aday gösterilirdi. Şimdilerde hangi parti olursa olsun genel başkanın iki dudağı arasında belirlenip, aday gösterildiği için milletvekilinin halka değil genel başkanına bağlığı ve kendini genel başkanına “sevdirmesi” yeterli bir seçilme argümanı oluyor. O zaman da iyi siyasetçi, iyi yönetici, iyi devlet adamı yetiştirmede zorlanıyoruz.

Ak Parti Genel Başkanının CHP Genel Başkanını ziyaret etmesi normal şartlar altında oldukça olağan bir durum. Ama Türkiye gibi ülkelerde mecburen bazı anlamlar çıkarılabiliyor.

Ben ayrıntısını sonra yazacağım ama şunu açıkça belirteyim: Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına “olmuştur”. Ve CHP’nin 2028 cumhurbaşkanı adayıdır. Bu sürecin sonuna kadar CHP’de bir taraftan Kemal Kılıçdaroğlu siyaseten tekrar canlanmaya çalışırken diğer taraftan Ekrem İmamoğlu genel başkanlık yarışına gireceklerdir ama bu yarışların hepsinin galibi Özgür Özel olacaktır. Daha doğrusu olmalıdır da…

İşte Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özgür Özel’in güçlenebilmesi ve diğer iki ismi eleyebilmesi için güçlenmesine soğuk bakmayacaktır.

ÜLKENİN GÜNDEMİ İYİ PARTİ DEĞİLDİR

İyi Parti ile ilgili aslında uzun süredir yazı yazmıyordum. Yine de yazmak istemiyordum ama çok soran olunca fikirlerimi buradan paylaşayım istedim.

İyi Parti’de Meral Akşener genel başkanlıktan ayrıldı. Hiç kimse için sürpriz bir durum değildi. Aslında İyi Partilileri çok etkileyen bir durum da değildi. Zaten çok uzun vadeli bir ömür biçemediğim için İyi Parti’nin siyasal yapısına çok girmeyeceğim. Ama Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmesini neden bu kadar büyüttüklerini ve kızdıklarını da anlayamadım işin doğrusu.

İyi Parti bir genel kongre yapmıştır. Meral Akşener genel başkanlığa aday olmamış, yeni genel başkan Musavat Dervişoğlu seçilmiştir. Ve de İyi Parti bu kadar gündemde olmamıştır. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyareti çok daha fazla gündem olmuş ve hala da gündemi doldurmaktadır.

İyi Partililer bu fırsattan yararlanmaya çalışmalı ve gündemde hazır yer bulmuşlarken hem kendi tabanlarıyla hem de halkla daha fazla ilgilenmelidirler.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR