Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Belediyelerden memnunum

Belediyelerden memnunum

Konya merkezde 4 belediye başkanı ile yönetiliyoruz malum. Karatay, Meram, Selçuklu ve Büyükşehir belediye başkanları…

Belediye başkanlarından memnun olunmaz. Aslında bizim huyumuz mu desem, genetik mi desem bilmiyorum ama bizler çok çalışan, çok koşturan, çok ön plana çıkan kişileri sevmeyiz. Hatta tabiri caizse “çok hoplayıp, zıplıyor” diye bir tabirimiz vardır.

Eğer kişi çok aktifse, çok girişkense, işlere herkesten önce atlıyorsa ve yapıyorsa bu kişilere karşı iyi fikirler beslemeyiz.

Belediye başkanlarının işi daha da zordur.  Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar bundan memnun olmayan birçok insan çıkacaktır. Bu memnun olmayan insanların büyük çoğunluğu neden memnun olmadığını bile bence bilmiyordur.

Eski milletvekillerimizden biri sohbetimiz esnasında “muhalefet olmak kolay, iktidarın söylediğinin tersini söylersen muhalefet etmiş olursun” demişti. Yani bizim muhalefet anlayışımız bu olduğu için belki de, memnuniyetimiz her zaman zor olur.

Bir kere belediye başkanları yönünden Konya her zaman şanslı olmuştur. Konya düz arazi olduğu için yapılanması biraz daha kolaydır ama bu kolaylığı da belediye başkanları genelde iyi değerlendirmiştir. Bilhassa 1980’den sonra belediye başkanı olanları tekere teker incelediğimiz zaman Konya’ya katkıları oldukça fazladır. Ahmet Öksüz’den başlayarak, Tahir Akyürek’e kadar her belediye başkanının Konya’da en az bir eseri vardır.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş. Fotoğrafa bakınca Başkan Toru’nun elinde bir proje gözükmekte… İçeriğini bahsetmeyeceğim diye söz verdim ama kısaca değineyim; Meram’da öyle bir proje başlatacak ki Fatma Toru inanın belki de Konya için en süper projelerden biri olacak.

Selçuklu’da zaten alan geniş ve çalışma yapılacak, proje yapılacak çok fazla imkan var. Ve Belediye bu imkanları çok iyi değerlendiriyor.

Karatay Belediyesi yaptığı işleri çok sessiz ve sakin bir biçimde, reklam kaygısı olmadan yapıyor. Ama şunu belirtmeliyim ki, Karatay Bölgesinin şehirleşmesine Mehmet Hançerli’nin çok büyük katkısı olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca Konya’nın tek borçsuz belediyesi de Karatay Belediyesi…

Yani sözün özü şu: Karatay, Meram, Selçuklu ve Büyükşehir Belediye Başkanları Konya’yla çok iyi bir uyum içinde çalışıyorlar. Ve yapılanları gözden kaçırmamak lazım.

Şimdi hal böyleyken, bir şeyleri eleştirirken “ayaklarının yere basmasını” sağlamalıyız diye herkes düşünmeli…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR