Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

3 olay

3 olay

Ülkede siyasi sorunlar yerinde duruyor. AK Parti MYK, Başbakandan bazı görevleri aldı. MHP’nin içi kaynayan kazan. CHP’de Genel Başkan istenmiyor. HDP bilindiği gibi… Yani yazacak konu o kadar çok.

Ama bugün üç farklı konuya değinmek istiyorum. Pazar günü 1 mayıstı. Ve aynı günde şehit haberleriyle karşılaştık. Ve de bugün Miraç Kandili…

Pazar günü kimine göre işçi bayramı, kimine göre emekçi bayramı ve kimine göre de emek ve dayanışma günü. Adı ne olursa olsun herkes aynı şeyi kutluyor. Her sene olduğu gibi her örgüt Taksim’de kutlamak istiyor. Her zaman olduğu gibi Hükümete yakın sendikalar çok daha sakin, Hükümete uzak olan muhalif sendikalar da çok daha hararetli biçimde yine kutladılar.

Sanırım burada da en çok göze çarpan, Bakırköy’de yapılan kutlamalarda, tertip komitesine rağmen, üstünü aratmak istemeyen ve bunun için kavga çıkaran HDP’lilerdi.

***

Şehit haberlerine aslında hiç değinmek istemiyorum. Çünkü gerçekten üzücü, içerimizi yakıcı haberler bunlar. Yine kahpece saldırılar ve yine şehit olan vatan evlatlarımız ki, bir tanesi de aynı zamanda Konyalı hemşerimiz.

Tüm şehitlerimize buradan bir kez daha rahmet ve kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

***

Ve bu gece bir kandil gecesini daha kutluyoruz. Miraç kandili…

Bununla ilgili “namaz müminin miracıdır” hadisini hatırlatmak sanırım tüm bir kandil gecesini özetlemektedir.

Yine bazıları çıkacaktır, “dinimizde kandil diye bir şey yoktur” falan diyeceklerdir ama bunlara aldırış etmeden en azından böyle günlerde kendimizi biraz daha fazla ibadet etmeye yönlendirmesi yönüyle bile böyle gecelerin önemi olduğunu duyurmalıyız.

Bu vesileyle de tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutlar ve hayırlar getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR