Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Diyarbakır anneleri

Diyarbakır anneleri

Diyarbakır anneleri

Bir anne olarak Diyarbakır annelerini destekliyorum. Korkusuzca kimsenin yapamayacağı şeyi yaparak her biri adeta birer tarih yazmaktadır.PKK’lılar tarafından dağa kaçırılan çocuklarını isteyen annelerin inançlı ve yürekli direnişleri herkese örnek olmalıdır.

Türkiye’nin kuruluşnda ve milli mücadele döneminde kadınların yerinin bambaşka olduğu bir gerçektir. Şimdiki Diyarbakır anneleri de aynı kutsal direnişi göstererek çocukları için ölümü göze almaktadır. Cumhuriyet nasıl ki onların mücadelesinin izlerini taşıyorsa, 50 yıldır ülkenin başına bela olan PKK sorunu Diyarbakır annelerinin  bu mücadele ve kararlılığınızla son bulacaktır.

HDP'li yöneticilerin çocukları kolejlerde, yurt dışlarında eğitim alırken gariban Kürt vatandaşlarımızın  çocukları kandırılıp PKK'ya kurban veriliyor. Zorla kandırılarak, uyuşturucuya bulaştırılarak ya da dağa çıkarılıp suça karıştırılarak ‘’aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık’’ misali durumun içerisine sokulup zorla örgütte tutuluyor ya da çıkış yolu olarak dağ önlerine konuluyor.

Türkiye olarak bu annelerimizin arkasında, yazarıyla, sporcusuyla, öğretmeniyle, doktoruyla, sanatçısıyla dağ gibi durmalıyız. Diyarbakır annelerinin sesini  kısık bırakır ve destek olmazsak, bu son şansı elimizden kaçırmış oluruz.  Elli yıldır başımıza sorun olan bu bela sorun olmaktan çıkmayacaktır. İnanın silahla, tehditle, adam öldürmekle bitiremediğimiz bu lanet belayı bu annelerimizin direnişi bitirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR