Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuklarımızı iyi yetiştirelim

Çocuklarımızı iyi yetiştirelim

Çocuklarımızı iyi yetiştirelim

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız iyi bir eğitimi hak etmektedir.Hiçbir çocuk, ailesi yanlış yetiştirmediği sürece suç işleyecek bir ruh haline sahip olamaz. Çocuğun geleceğini ve benliğini oluşturan ailedir.

Çocuk doğduğu evin, giderek yaşadığı çevrenin kokusunu taşır benliğinde…Kedileri, köpekleri kuşları, çiçekleri ve insanları öyle sever veya döver. Okulda arkadaşlarının saçını çeker, onları kıskanır, yalan söyler…Başarısız olduğu veya başarısız olup da ailesine mahcup olacağı, hatta onlar tarafından aşağılanacağı korkusuyla kopya çeker. Hırsız olur daha çocuk yaşta. Bir daha dürüst bir insan olması artık çok zordur!

Çocuk ailede yoğrulan hamurunun kalitesiyle ekmek olur. Toplumun diğer kurumları da bu durumun pekişmesini, pişmesini sağlar. Çocuklarımızın hamuruna güven, dürüstlük ve toplum bilinci kattığımız zaman çocuklarımız insanlığa faydalı olurlar.

Çocuklarımızın dersleri ile ilgilendiğimiz gibi onların sosyal çevresi ile de ilgilenmeliyiz. Kiminle arkadaş olduğunu iyi bilmeliyiz. Çünkü arkadaşlardır çocuklarımızı değerlerinden saptıran. Çocuklarımızın okulları ve öğretmenleri ile de teması kesmemeliyiz. Çünkü her şeyin başı eğitimdir.Mesela bizdeki eğitim. Yarışa dayalı, ötekini geçmekten başka hiçbir değer kazandırılmayan eğitim kurumları. Sporun, sanatın, edebiyatın olmadığı… Hiç kitap okumadan, şiir ezberlemeden, okul tiyatrosuna katılmadan, bir müzik aleti çalmadan.

Sadece sınava hazırlanan çaresiz zavallı çocuklar. Çocuklarımızı ziyan etmeyelim onları hayata güzel alıştıralım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR