Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuk eğitimi ailede başlar

Çocuk eğitimi ailede başlar

Teknolojinin geliştiği, sosyal medyanın tavan yaptığı günümüzde ailelerin en büyük sorunlarından biri de çocuk yetiştirmektir. Bilindiği gibi, çocuk Allah tarafından insanlara verilen en değerli emanettir.

Bizlere emanet olarak verilen çocuklarımızın iyi yetişmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Çocukları bir tarla olarak düşünürsek aile bireyleri o tarlaya nasıl tohum ekerse öyle hasat elde ederler. Eğer o tarladan kaliteli bir hasat elde etmek istiyorsak o tarlayı ziyan etmeyecek kaliteli tohumlarla donatmalıyız. Aksi halde bizlere emanet edilen bu tarlalar heba olur gider. En verimli cağlarında gereksiz meşguliyetler bu tarlayı verimsiz hale getirir.

Bunun için çocuklarımızın eğitimine aileden başlamak çok önemlidir.  Aile bireylerinin çocuklarına vereceği ahlak ve değer eğitimleri geleceğe atılan sağlam temeller demektir. Aksi halde ailede sağlam bir eğitim süzgecinden geçmeyen çocuk  okulda ne kadar eğitim alırsa alsın mutlak surette sıkıntılar yasaması kaçınılmazdır.

Çocuklarımızı milli ve manevi değerlere göre yetiştirmemiz esas olmalıdır. Çocuklarımız vatan sevgisini ve Allah sevgisini tatmalı, bu esaslar çerçevesinde yetiştirilmelidir. Her gün akşam ailemizin bir araya geldiği zamanlarda çocuklarla ilgilenmeli, onlarla iletişim kurarak, ahlak ve değerlerimizi öğretmeliyiz.

Çocukların eğitiminin temellerinin atıldığı aile ocağının sıcaklığı ve ilgisi ile çocuklarımızın iyi yetişmesi için uygun zemin hazırlar. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için hep birlikte elele vererek çalışmalıyız. Geleceğimizi ziyan etmemek için bu şarttır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR