Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Belediye başkanı nasıl olmalıdır?

Belediye başkanı nasıl olmalıdır?

Pazar günü hepimiz sandığa gideceğiz ve bizi beş yıllığına yönetecek olan belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini seçeceğiz. Sandığa gitmeden önce düşünmemiz gereken en önemli özellik ise seçeceğimiz belediye başkanının  nasıl birisi olmalıdır.

Seçilecek olan belediye başkanı mensup olduğu partinin değil kentin belediye başkanı olmalıdır. Belediye başkanının alacağı kararlardan etkilenecek olan  daha iyi yaşam kalitesi bekleyen halk vardır, gençler vardır, engelliler ve yaşlılar vardır.

Seçilecek belediye başkanı siyasi kimliğini sandığa gömecek ve herkesi kucaklayacak yapıda olmalıdır. Aynı zamanda seçilecek belediye başkanının  her konumdaki siyaset adamı, üretim, eğitim, adalet ve özgürlük bağlamında, proje hazırlayarak toplumun önünde ışık olması gerekir.

Belediye başkanı  değişim ve yenileme isteyen bir programla yatırımları izleyecek, yerine göre denetleyecek ve daha verimlisine koşmakla,  etkinliğini gösterecektir. Belediye başkanı, alım gücü düşen vatandaşın sorunlarını savunacak. Vatandaşa hizmet akımının eşit ve yararlı olmasına çalışacak.  Velhasılı halkın yanında da durmakla topluma güven verecektir. 

Belediye başkanı olacak kişide  çağdaş topluma, bu kente modern nitelik kazandırmak, milli gelir paylaşımında yüksek ses çıkarmak, hakkı adaleti savunmak, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele programını hayata geçirmek, her kesime eşit davranmak gibi davranışlar bekliyoruz.

Ayrıca belediye başkanı olacak kişide zamanı keyfince harcama lüksü olmamalıdır. Siyaset, anlayanlara değerli bir mirastır. Belediye Başkanı  halkın gözlüğüyle bakıp gören insandır.  Belediye başkanı  bulunduğu küçük yerden, büyükleri gören kişidir.

Ve  belediye başkanı için “Yarın” uzak bir gün olmamalıdır. Unutulmasın ki: ilkler kenti Konya , tarih, doğa, sanayi, tarımı ve kültürel değerleri yönüyle harekete hazır bir kenttir.

Yerel yöneticinin, yerel siyasetçinin attığı her adım, kentin yaşam koşullarını iyileştirme yönünde olmalıdır.

Kendi çıkarlarından daha çok halkın çıkarlarını düşünen belediye başkanı en büyük temennimizdir. Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR