Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Gece Lambası

Gece Lambası

GECE LAMBASI

Bir ışık seyreder gökyüzünü, daima ve sonsuzca. Hiç karanlıklarda uyumaz gök, hep bir ışıltı saçar etrafına. Hayat da böyle, daima aydınlık var yollarda. Yeni bir gün hep güneşle doğuyor gözlerimize, aydınlanıyor sokaklar ve yeni bir gün yine bir ışıkla sonlanıyor ay geliyor görkemiyle yıldızlar sarıyor etrafını çiçek gibi. Bu döngü hep ışıltısıyla büyülüyor görmek isteyeni. Geceleri küçük de olsa aydınlık arıyor insan, hayatımızda ay da olsa yıldız da güneş de farketmiyor ki hep daha fazlasını istiyor düşüncelerimiz. Bir gece lambası eşlik ediyor yarınlarımıza kadar sonra yarın bir daha ve bir daha. Hep böyleyiz işte, hep bir ışık arıyoruz yürüdükçe hayatımızda. Her yerde her alanda her dönemde. Güne karanlık başlayabilir misin, başlasan ruh halin nasıl olurdu ki? Düşüne bilir misin yaşarken alışkanlıklarının aksini. 

Attığımız adım güneş olsun isteriz, çünkü güneş daima bir umuttur bizim için. Yeni başlangıçlarımızın verdiği enerjidir hayatımıza. Her gün güneş doğduğunda senin de içini sarmıyor mu sıcacık bir samimiyet, sarmıyor mu içini hayatla dolu dolu olmak, şükretmek gelmiyor mu kalbinden odanı aydınlatan bir ışık gördüğünde. Seni uyandıran, sabahın bir vaktinde işinin başına koyan, bazen sıcacık bir aile pikniği yaptıran bazen sadece kendine baktıran ve baktıkça seni hayata bir daha saran.. Bir güneş ışığıyla bile seni hayata bağlayan bir Yaradan, düşünsene bu enerji olmasa, yeniden bir umut yeşerir miydi kalbinde işine, aşkına, ailene ve şüphesiz beklentilerine.. 

Gecenin kasvetiyle karamsarlığa bürünüp gözyaşlarını tutamadığın o an, pencereden bir göz attığında göklere yıldızın kayması bile bi heyecan getirmiyor mu sana, mesela bazen yıldızların bir çoğu dizilmiş tüm parlaklığıyla sana bakıyor gibi adeta, göz göze gelir gibisin sonra istemsizce içinden bir dilek sıralar gibisin. Durduk yere ümitlenip uykuna tertemiz bir düşünceyle dalıp gider gibisin. Peki şimdi sadece gökyüzüne bile bakıp şükretmek gerekmez mi, senin kalbini arındıran bu enerjiyle Yaradan’a sonsuz teşekkür edilmez mi.. Yepyeni bir gün için sende bas düğmesine gece lambanın, ne kadar ışık yansırsa etrafına o kadar çok umutlu yarınların, gecenin senfonisi daima ışık olsun, olsun ki gündüzün de daima aydınlık olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR