Barbaros Ulu

Barbaros Ulu

Dünyaya yeniden gelseniz

Dünyaya yeniden gelseniz

Size, hayata yeniden başlasanız, hangi dine girersiniz dense, Müslüman olun, hayatınıza Müslüman olarak devam edin derim. Çünkü herhangi bir bedel ödemeden Müslümanlığı yaşamak daha kolay. Buyurun birlikte bir bakalım:

Allah'ın varlık ve birliğini, Hz. Muhammed'in peygamberliğini kabul ettikten sonra dinin hiçbir gereğini yerine getirmeden cennete gireceğiniz garantisi verilmiş. Günahın varsa şefaat umudun var. Bu da olmazsa cehennemde biraz yandıktan sonra nasılsa cennete gideceksin. Çünkü Müslümanlardan başka hiçbir inanç sahibi cennete giremeyeceğine göre cennete girme şansınız çok yüksek olur.

Müslümanlık adına yapacağınız belli ritüeller var. Bunlar: Günde beş vakit namaz, yılda bir ay oruç, zengin isen yüzde 2,5 zekât ve kotaya takılmazsan, ömürde bir defa hac, gitmek istersen umre. Haftada bir cuma, senede iki defa bayram namazı. Bunları yerine getirdiniz mi, sizden iyisi yok. Çünkü dört dörtlük Müslümansınız.

Cuma, bayram ve kandil mesajları gönderirsiniz. Teknoloji ile birlikte bunu yapmak da çok kolaylaştı. Bir mesajı aynı anda tüm kayıtlı telefonlara gönderebiliyorsunuz. Üstelik hiç maliyeti de yok. Gönderirken de mesaj yazmanıza gerek yok. Resim formatında hazırlanmışları var. Siz sadece göndereceksiniz. Sonrasını mesajı alanlar düşünsün.

Dini yaşamadan dinin muhabbetini yapabilir, dürüst olmadan dürüst geçinebilir, hamaset ve sloganla yaşar, Allah’ı, dini ve değerlerini hiç ağzınızdan düşürmez, Müslümanlığı da kimseye vermezsiniz.

Bir şey üretemedim diye asla üzülmeyeceksiniz. Bunun için kendinizi hiç sorgulamayacaksınız. Çünkü olup bitenlerden ve başa gelenlerden dolayı hep başkası kötüdür. Tüm kötülüklerin anası başkasıdır. Bu bazen dış güçler olur, bazen muhalefet olur. Bu da bize İslam tarihinden tevarüs etmiştir. Çünkü İslam tarihindeki her menfi olayın arkasında Abdullah b. Sebe’nin parmağı vardır. Geri kalmamızın sebebi bile dış güçlerdir. Onlar bizi hiç çekemezler. Sanki bizimle mücadele için yaratılmışlar. Bu yüzden kendimizi suçlamaya gerek yok ve Müslümanlar sütten çıkmış birer ak kaşık. Bu durumda yapacağınız tek şey, başkasının ürettiğini pazarlayıp alacaksınız. Onlara icat edecek, üretecek, siz bunların satışını yapıp kullanacaksınız. Yani başkasının pazarı olacaksınız.

Daima geçmişinizle övüneceksiniz. Asla günümüze gelmeyeceksiniz. Bizim ecdadımız şunu, bunu yaptı. Onlar bizden görüp aldı deyip duracaksınız. Biz kimseye zulmetmedik, kimseyi sömürmedik, adalet dağıttık diyeceksiniz. Günümüzde durumumuz ne, biz niye böyleyiz demeyeceksiniz. Makus talihimizi yenmek için rahatınızdan hiç ödün vermeyeceksiniz.

Yaşamak için kutuplaşacak ya da kutuplaştırılacaksınız. Algılarla yaşayacaksınız. Hiç doğrunun peşinde olmayacaksınız. Mücadele edebilmeniz için birilerini rakip ya da düşman belleyeceksiniz. Yanından hiç ayırmadığınız iki silahın olacak. Bunlar savunma ve saldırı. Rakibine karşı gardını alıp onunla mücadele için her yolu mubah göreceksiniz.

Zayıfken nazik, kibar ve alttan alan biri olacaksınız, güçlendiğiniz zaman ağzınızı bozacaksınız. Bunu da herkese anladığı dilden konuşacaksın diyeceksiniz.

Asla eleştiriye gelmeyecek, eleştiri yapmaya kalkanlara da prim vermeyeceksiniz.

En büyük ideal ve hedefiniz bir makama geldiğiniz zaman top atsalar dahi sizi oradan kimse kaldıramayacak.

Başkasını hep ayıplayacak, aynı ayıpla müşerref olduğunuz zaman aynı şey değil deyip duracaksınız ve siz de geçmişte şunu yapmıştınız diyeceksiniz.

Olur ya işler istediğiniz gibi gitmezse veya olumsuz bir durumla karşılaştığınız zaman bunda bizim payımız var mı demeyeceksiniz ve takdiri ilahi böyle diyeceksiniz…

Örnekleri çoğaltabiliriz ama gerek yok. Çünkü gördüğünüz gibi bu dini yaşamak çok kolay.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barbaros Ulu Arşivi

Veda

28 Aralık 2022 Çarşamba 00:02
SON YAZILAR