Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Seninle Başlamadı

Seninle Başlamadı

Bugün elim "Seninle Başlamadı" kitabına gitti. Yıllar önce okumuştum, şimdi tekrar bir üstünden geçmek istedim.

Kitapta kalıtsal aile travmalarının nesilden nesile nasıl aktarıldığını, insan üzerinde yarattığı olumsuz etkilerini ve bu sorunlarla nasıl baş edileceğini anlatıyor.

Ata karmalarının üzerimizdeki etkisi bilindiği üzere çok fazla. Kitapta şöyle bir söz geçer;

Ailemizin öyküsü 'bizim öykümüz'dür. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, bu bizim içi-mizdedir, bize aittir.

Psikiyatrist Naasson Muanyandamutsa, "Bu beklenen bir olgudur, söylenmemiş her şey sonrakilere aktarılır."

Astrolojik olarak da baktığımız zaman aile noktası 4 evdir ve yengeç burcuyla ilişkilendirilir.

Astrolojide 4. ev genellikle "Ev" olarak adlandırılır ve kişinin kökleri, ailesi, evi, güvenliği ve duygusal temelleri temsil eder. 4. ev, doğum haritasındaki evlerden biridir ve kişinin yaşamında aile ilişkileri, ev yaşamı, geçmişi ve duygusal güvenlikle ilgili konuları yansıtır.

Haritanızda 4.eviniz bir çok şeyi anlatır atalarınız hakkında. Bu konumda Güneş, aile bağlarına büyük önem verdiğinizi ve aile yaşamınızda liderlik veya öncü bir rol oynadığınızı işaret edebilir. Aynı zamanda eviniz ve aile geçmişinizle ilgili gurur duyduğunuzu gösterebilir. Ailenizle olan ilişkileriniz, bu pozisyonun nasıl ifade edildiğini etkileyebilir.

4.evinizde ay varsa, aile üyeleriyle duygusal bir bağa sahip olduğunuzu ve ailenizle olan ilişkilerin yaşamınızdaki önemli bir rol oynadığını gösterebilir.

Ayrıca, eviniz ve aile yaşamı size duygusal güvenlik ve huzur sağlamak için önemlidir. Evdeki değişiklikler veya aile içi olaylar duygusal olarak derin etkiler yaratabilir.

Jüpiter iyicil gezegen anılır astroloji de. Eğer Jüpiter 4.evinizde ise, Jüpiter, aile üyeleri arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik bir enerji getirebilir. Aile içi destek ve yardımlaşma önemlidir. Jüpiter, aile yaşamınızın genel olarak mutlu ve huzurlu olduğunu ve ailenizin refahına katkıda bulunduğunuzu gösterebilir. Aile içindeki ilişkilerde pozitif büyüme ve iyimserlik vurgulanabilir.

Ailemizi ve atalarımızı araştırmakla başlayabiliriz. Hayatta tıkandığınız, yürüyemeyen işler yada maddi manevi duygusal sebepler varsa bu farkındalık ışık tutabilir. Tabi ki illa kötü karma olmaz. Güzel iyi karmaları, iyi miraslarda almış olabiliriz. Yazımızın sonuna da yine kitaptan güzel bir alıntı yapalım.

"Kişilerin her birinin içinde uyuyan, bir sonraki nesilde çözülebilmek için ortaya çıkacak travma parçaları vardı."

"Geçmiş hiçbir zaman unutulmuş değildir.

Geçmiş, geçmiş bile değildir."

Sevgi ve şifa ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR