Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Neptünden notlar

Neptünden notlar

Sisli puslu, perdenin diğer tarafı, Görünmeyen, deha ve delilik arasında olan işte o neptün. Güçlü sezgiler, arayış, kaybolmuşluk hissi. Bugün sizlere neptünden bahsetmek istiyorum.

Neptün gezegeninin anlamı genellikle hayal gücü, yaratıcılık, mistisizm, sezgiler, hayalperestlik, romantizm ve ilhamla ilişkilendirilir. Aynı zamanda gerçeklikten uzaklaşma, belirsizlik, aldatma ve karmaşıklık gibi olumsuz yönleri de temsil edebilir. Neptün, kişinin duygusal dünyasını derinlemesine etkileyebilir ve rüyalarla gerçeklik arasındaki sınırları bulanıklaştırabilir. Doğum haritasındaki Neptün'ün konumu ve açıları, bu temaların nasıl bir etki yarattığını belirleyebilir.

Astrologların da daha yorumsuz kaldığı bir alandır Neptün ve Uranüs gezegeni.

Neptün mistisizm, sanat, dua konularında çok güzel çalıştığı gibi, aldatmak dolandırlmak kafa karıştırmak gibi de gölge yanları vardır.

Astrolojide Neptün genellikle Balık burcu ile ilişkilendirilir ve Balık burcunda en güçlü olduğuna inanılır.

Neptün'ün enerjileri ve sembolizmi, Balık burcunun duygusal, yaratıcı, sezgisel ve ruhsal özellikleriyle uyumlu olarak kabul edilir. Bu kombinasyon, derin duygusal deneyimleri, sanatsal yetenekleri, ruhsal arayışları ve mistik düşünceleri vurgulayabilir.

Neptün 2012 den bu yana balık burcunda seyahat ediyor. Neptün'ün Balık burcundaki transit dönemi yaklaşık 14 yıl sürer ve sona eriş tarihi 30 Mart 2025 olacaktır. Bu dönem boyunca, Neptün'ün Balık burcundaki etkileri daha belirgin bir şekilde hissedilir ve yukarıda bahsedilen temaları vurgular.

Neptün denizlerle ve su elementiyle güçlü bir ilişkilendirme taşır. Neptün mitolojide denizlerin ve okyanusların tanrısı olarak kabul edilir.

Astrolojide de Neptün, denizlerin sembolü olarak kabul edilir ve sıklıkla su elementiyle ilişkilendirilir. Bu nedenle Neptün, denizler, okyanuslar, suyla ilgili faaliyetler, suların duygusal ve ruhsal sembolizmi gibi konularda anlamlar taşıyabilir. Ayrıca Neptün'ün sembolizmi, insanların duygusal derinlikleri, rüyalar, sezgiler ve içsel keşifler gibi su elementinin sembolize ettiği temalarla da uyumlu olabilir.

Neptünü anlattıktan sonra dizlerime bir güzellik eklemek istiyorum Neptünyel.

"Rüyalar rüyaların içinde, düşler düşlerin içinde,

Rüyalar içimizde, düşler dışımızda;

Bir tek rüya kalır sonunda, o da ölümsüzlük rüyası,

Sonsuzluk denizi üzerinde yüzen bir tek gemi."

Edgar Allan Poe

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR