Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Korkulardan Özgürleşmek

Korkulardan Özgürleşmek

Korku,gerçek bir tehlikenin ya da bir tehlike olasılığının,düşüncesinin uyandırdığı kaygı duygusudur.İlk doğduğumuz anda bebekken korkusuzdur.Saf bir bilinç olarak doğarız ve korkudan haberimiz yoktur.Büyüdükçe korkuyu öğrenmeye başlarız.Çaydanlığın sıcak olduğunu bilmeyen bir çocuk,ilk dokunuşta yanar ve refleks olarak bir daha çaydanlığa dokunmamayı öğrenir.Normal düzeyde bir korku refleks olarak bizi hayatta tutar.Korkunun ileri derecesi ise yaşam kalitemizi düşürür.

Örnek vermek gerekirse kaybetme korkusu,aç kalma korkusu,hastalanma korkusu vb liste uzar gider.Bunların en temelinde ise ölüm korkusu yatar.

YAŞAM KALİTEMİZİ DÜŞÜNDÜREN KORKULARDAN NASIL ARINABİLİRİZ?

Öncelikle çoğu korku bize ait değil.Bu korkular satın aldığımız korkulardır.Bir korku duyduğunuzda durun ve gözlerinizi kapatın.Ve sorun ‘Bu kime ait’?

Bu size ait bir duygu değil ama kime ait? Belki ailenize belki arkadaşlarınıza beklide kollektif bir duygu.Anne yada  baba eşini erken yaşta kaybetmiştir yada boşanmıştır.Çocuk ise büyüdüğü zaman karşına çıkan kişiye karşı kaybetme korkusu yaşayabilir.Aslında bu ona ait bir duygu değil ailesine ait bir duygu ama o şekilde yetiştiği için bu korkuyu kendi korkusu olarak alıp kabul ediyor.Yada babası iflas etmiştir kişi adım atmaktan korkar ve kıtlık bilincine girer.Yani demem o ki hiçbir şey aslında bizimle başlamıyor.Atalarımızdan gelen duygu düşünceler bizim genlerimize işliyor.Atalardan özgürleşmek,korkulardan arınmak ilk fark etmeyle başlar.Bu duyguların size ait olmadığını anladınız an dönüşmeye başlarsınız.En güzel yolu tabi ki yardım almaktır.

Korktuğun başına gelir deriz.Korku enerjisi çok büyük bir enerjidir ve ona odaklandıkça o olasılıklar hayatımızda görünür olmaya başlar.Ne demiştik biz hangi enerjideysek evren onu büyütür ve önümüze sunar.Sevgi enerjisi daha çok sevgiyi,korku enerjisi daha çok korkuyu büyütür ve genişletir.

Hem Dünya,hem bireysel hayatlarda insanları korkuyla yönetmek daha kolaydır.Korkan insan her şeyi yapar.Korku insana her şeyi yaptırır.Korkularınızdan arındığınız zaman kendinizi daha çok özgür ve mutlu hissedersiniz.Ve bir kez düşüncelerinizin farkına varıp,dönüştürmeyi seçerseniz korkular sevgiye ve özgürlüğe dönüşür.Korkuyu iyileştirmek inanç ve duayla mümkün.

İnanmak,inanç duymak,ibadet etmek,meditasyon yapmak korkulardan arınmak için çok iyi bir yöntemdir.Kişisel bazda da kendi adınıza dürüstçe düşünerek kendinize sorun.’Kimi korkuyla yönetiyorum’ korku yu korkutarak kimi manipüle ediyorum.Bunları düşünün yazın yazıya dökmek,kendinizi daha iyi anlamınızı sağlar.

Korkudan değil de sevgiden işlediğimiz bir Dünya dileğiyle.

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi