Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Konfor alanından çıkmak

Konfor alanından çıkmak

Herkese merhabalar efendim.Dolunay sonrasında keyfiniz ve mutluluğunuz yerindedir umarım.Geçtiğimiz hafta yaşadığımız dolunay,hem Merkür retro hem mars retro etkisiyle bizleri geçmişle tekrar yüzleştirdi.Bu aralar hem bedenen hem ruhen kendinizi yorgun hissediyor olabilirsiniz.20 Ocak sonrasında daha canlı ve bir şeylerin daha çok netleştiğini görebilirsiniz.

Sürekli aynı şeyleri yapıp,söyleyip farklı şeyler bekleyemezsiniz.Aynı düşünceler,ayı bakış açısı ile değişim olmaz.Yolun başında durmuşsun,aynı yolu defalarca gelip gidiyorsun.Diğer yollarda neler var bilmiyorsun.Belki harika bir patikaya çıkacak yolun.Yol üzerinde harika ağaçlar,ırmaklar göreceksin belki.Ama en iyi yol bildiğim yol diyorsun,konfor alanından çıkmıyorsun.Konfor alanı ise en güvenli liman ama zehir…

2023 yılı cesur ve girişimci olanların yılı dedim.Bunu neye dayanarak diyorum peki? Jupiter koç burcunda çünkü.Bu yıl konfor alanından çıkmak,özellikle mayısa kadar ki süreçte kazandıracaktır.

Yeni girişimlere adım atmak ve yeni yollar denemek insanı diri tutar.Rutinlerinizi ara ara değiştirmek ,farklı bakış açılarını da düşünmek,yeni insanlarla,yeni kitaplarla tanışmak ,alışık olduğumuz alanın dışına çıkmak,bizi konfor alanımızdan çıkartır.

Mesela daha önce gitmediğiniz bir şehir seçin,yada okumadığınız bir kitap ufak ufak başlayın.Bu konuda en önemlisi sizi alıkoyan durum bahaneler olacaktır.Kaygı ve endişeler sadece zihninizde bunu bilin.Daha önce başarısız olduğunuz eylemlerde şimdi başarılı olabilirsiniz kim bilir?Denemeden bilebilir misiniz?

Belki daha önce hiç denemediniz bile.Başkaları denedi ve size olumsuz deneyimlerini anlattı.Mesela birine aşık oldunuz ve terk edildiniz.Zihniniz bunu kaydetti ve ben hep aldatılırım,terk edilirime dönüştürdü.Bundan sonraki deneyimleri de öyle olacak sanıp konfor alanından çıkamıyorsunuz.

En başarılı insanlar ,yılmadan pes etmeden ,ayağa kalkmış ve denemeye devam etmiş insanlardır.Hayat cesurları sever…

Bu yıl faydamıza adımlar atacağımız güzel bir yol olsun…

Sevgi ve şifa ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR